Câteva beneficii miraculoase ale lămâilor


Apreciate mai ales pentru efectele sale terapeutice, multe generații au recunoscut importanța lămâilor în întărirea sistemului imunitar și în terapia bolilor stomacului. Aceastea ajută nu doar la purificarea sângelui, ci ajuta organismul sa lupte împotriva bolilor.

Scad riscul de infarct

Lămâile conțin mult mai mult potasiu decât alte fructe, cum sunt merele sau strugurii. Potasiul, alături de alte substanțe nutritive din compoziția lămâilor, ne ajută să avem o inimă sănătoasă. În plus, lămâile întăresc vasele de sânge și pot preveni hemoragia internă.

Au efect antibacterian

Lămâile au efect astringent, aseptic și antibacterian. Pe lângă efectele benefice în caz de infecții comune sau unele afecțiuni cronice, au fost utilizate de-a lungul timpului și în tratamentul epidemiilor și bolilor mai grave, ca malaria, holeră sau dizenterie.

Curăță sistemul digestiv

O dietă bogată în lămâi, cu un consum de aproximativ 2 lămâi medii pe săptămână, asigură o curățare constantă și optimă a colonului. Echilibrează digestia și funcțiile tractului digestiv și omoară bacteriile dăunătoare care pătrund în acest sistem. Studiile au dovedit eficiența lămâilor în tratarea viermilor intestinali. Pot calma simptomele de indigestie sau constipație și se pot dovedi utile atunci când ai mâncat prea mult sau ai consumat alimente greu de digerat.

Susțin sistemul imunitar

Lămâia este un antioxidant puternic și are o compoziție unică, cu efecte puternice asupra sistemului imunitar. Lămâia se recomandă în cazuri de răceală, gripă, infecții ale tractului respirator, infecții urinare și multe alte afecțiuni.

Reglează Ph-ul din organism

Deși în starea lor naturală lămâile sunt acide din cauza compoziției chimice, atunci când iau contact cu organismul nostru, se transformă în substanțe alcaline. Practic, contrar așteptărilor, lămâile calmează stomacul, echilibrează sucurile gastrice și pot reduce disconfortul în cazul arsurilor stomacale.

Apa cu Lamaie: Beneficii, Efecte, CONTRAINDICATII si 8 Retete

Sucul de lămâie

Consumul de suc de lămâie asociat cu ulei de măsline ajută la eliminarea mâlului sau a pietrelor biliare. Lămâia este binecunoscută și pentru rolul sau ca adjuvant în diverse tratamente, inclusiv împotriva artritei și poliartritei inflamatorii.

Lămâia este un fruct care contine flavonoide, substanțe care dețin proprietăți cu rol antioxidant și anticancerigen. Aceasta ajută și la preîntâmpinarea declansarii diabetului, a constipatiei, hipertensiunii arteriale, contribuie la îngrijirea pielii, a dinților, în cazul indigestiei dar și a altor probleme de sănătate.

Sper că acest articol ți-a stârnit curiozitatea. Pentru mai multă informație poți vizita site-ul nostru la Youth.md. Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Sulima Daniela.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Care este țara în care nu trăiesc țânțarii?
Next Schimb de Tineret „Opinia proprie V2.0”, Vadul lui Vodă, 1-10 august 2022
Erica Protap
About the author

Erica Protap

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen + nine =