Job // „Casa Marioarei” angajează coordonator/coordonatoare a Centrului de Justiție Familială


Job casa marioarei Justiție Familială

Job // Asociația Împotriva Violenței „Casa Marioarei” în parteneriat cu Fundația Te Doy Moldova, anunță concurs pentru funcția de Coordonator/ Coordonatoare a Centrului de Justiție Familială. Tip de angajare: Full-time, 18 luni.

Proiectul este un grant finanțat de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, Biroul Internațional de Asistență în Combaterea Traficului de Droguri și Aplicare a Legii (INL), va oferi suport Fundației Te Doy pentru înființarea unui Centru de Justiție Familială în Moldova. Durata proiectului: 24 de luni.

Centrul de Justiție Familială (CJF) este compus din mai multe agenții co-localizate și multidisciplinare, care va oferi servicii bazate pe o abordare holistică victimelor violenței bazate pe gen, de familie, sexuală, inclusiv din partea partenerului intim, soțului și a unei persoane în vârstă sau a îngrijitorului.
Atât agențiile partenere publice, cât și cele private vor delega personal calificat pe baza de normă întreagă sau fracţiune de normă pentru a furniza servicii într-o singură locație în baza principiului abordării centrate pe victimă.


Centru de Justiție Familială se va concentra nu numai pe creșterea accesului la servicii și sprijin pentru victimele violenței și copiilor lor, ci și pe inițierea unor dosare civile, contravenționale sau penale, astfel reducându-se numărului de ori în care victimele trebuie să-și spună cazurile dureroase și numărul de locuri diferite unde victimele trebuie să apeleze pentru a căuta ajutor.
Acest proiect presupune identificarea și adaptarea unei locații adecvate pentru a deschide (cel mai probabil în 2021) Centrul de Justiție Familială pilot în Chișinău sau în apropierea Chișinăului. 


Lucrările pregătitoare înainte de deschiderea Centrului de Justiție Familială vor include: formarea unui grup de lucru tehnic; definirea modelului CJF; definirea protocoalelor, a procedurilor standard de operare și a standardelor de furnizare a serviciilor; furnizarea de instruire pentru personal; și furnizarea de asistență tehnică în dezvoltarea unui cadru juridic, de reglementare și de politică îmbunătățit pentru un răspuns coordonat inter-agenții mai eficient, inclusiv (dar nu neapărat doar) prin intermediul CJF. CJF va completa resursele naționale existente și va contribui la asigurarea unei abordări sistemice în privința violenţei sexuale şi de gen (SGBV).

Principalele responsabilități:

 • Coordonează activitatea persoanelor delegate la Centrul de Justiție Familială;
 • Coordonează activitatea Centrului de Justiție Familială;
 • Asigură implementarea protocoalelor, a procedurilor standard de operare și a standardelor de furnizare a serviciilor în cadrul Centrului de Justiție Familială;
 • Pregătește, organizează și asigură implementarea activităţilor planificate în proiect;• Asigură comunicarea cu reprezentanții membrilor grupurilor de lucru din cadrul proiectului;
 • Participă la colectarea, analiza și raportarea datelor ce țin de implementarea proiectului;
 • Asigură comunicarea cu experții și partenerii Proiectului;Calificări și abilități:
 • Studii socio-umane, drept, asistenta socială și/sau medicala, psihologie etc.,
 • Minim 3 ani de experiență progresivă într-o poziție de coordonare a proiectelor;
 • Experiență demonstrată în domeniul drepturilor omului;
 • Cunoașterea detaliată a contextului de prevenire a violenței în bază de gen;
 • Experiență de administrare / gestionare a granturilor;
 • Abilităţi: capacitate de lucru cu informaţia, planificarea acţiunilor, organizare, coordonare, analiză, sinteză, elaborare a documentelor, autoinstruire, mobilizare, lucru în echipă, soluţionarea problemelor, comunicare eficientă;
 • Atitudini: responsabilitate, receptivitate, tendinţă spre dezvoltare profesională continuă, echilibru emoţional, spirit de iniţiativă, diplomaţie, creativitate, flexibilitate, disciplină şi punctualitate;
 • Abilități avansate de analiză și raportare;
 • Cunoașterea fluentă a limbii române și engleze; cunoașterea limbii ruse va constitui un avantaj;
 • Utilizator PC avansat, cu abilități de cercetare în mediul online, abilități de utilizare a procesoarelor de text și calcul tabelar (obligatoriu Word, Excel, PowerPoint și Internet);

Sunt încurajați să aplice atât femei, cât și bărbați!

Procedura de aplicare: persoanele interesate trebuie să prezinte dosarul pentru concurs în limba engleză, care va conține:

 • CV-ul candidatului/candidatei;
 • Scrisoarea de intenție (nu va depăși 500 de cuvinte), cu indicarea a 3 persoane de referință.

Dosarele incomplete și/sau dosarele în limba română nu vor fi examinate!

Doar persoanele pre-selectate vor fi invitate la interviu. Interviul va fi desfășurat în limba engleză.

Data limită pentru depunerea dosarelor: 15 iulie 2020

Persoanele interesate sunt invitate să expedieze dosarele complete în limba engleză, la adresa de email: cmarioarei@gmail.com,  cu subiectul: „Coordonator/Coordonatoare CJF”.Pentru informații suplimentare, Veronica Cernat, 069333260.

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de echipa youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Student în Diasporă // Eugen Gavriluța îți povestește despre anii lui universitari în Olanda!
Next Vrei să urmezi o carieră în IT? Cunoști bine franceza? UTM te invită la un eveniment online
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 5 =