Muzeul Național de Istorie a Moldovei organizează expoziția de Simboluri identitare ale RM


expozitie la muzeu

Cu ocazia sărbătoririi aniversării a 30-a de la proclamarea Independenței Republicii Moldova, Muzeul Național de Istorie a Moldovei, ÎS Poșta Moldovei și Uniunea Filateliștilor din Republica Moldova, organizează expoziția de filatelie și numismatică Simboluri identitare ale Republicii Moldova, eveniment încadrat în ciclul de manifestări Moldova – 30.

În cadrul expoziției, ÎS Poșta Moldovei, care marchează concomitent și aniversarea a 30 –a de la emiterea primelor mărci poștale ale Republicii Moldova, va prezenta mărcile poștale dedicate acestor date marcante dar și altor evenimente din istoria națională.

În cadrul vernisajului a avut loc lansarea oficială în circuitul poștal a mărcii poștale „30 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova” și a mărcii poștale „30 de ani de la emiterea primelor mărci poștale ale Republicii Moldova. Procedura obliterării va fi înfăptuită de personalități marcante din Republica Moldova.

Uniunea Filateliștilor din Republica Moldova participă în cadrul expoziției cu 26 de lucrări filatelice, elaborate de 16 autori, marea majoritate fiind dedicate diferitor aspecte ale istoriei, culturii și tradițiilor populare ale Republicii Moldova.Compartimentul dedicat numismaticii va fi ilustrat de monede comemorative emise de Banca Națională a Moldovei, din colecția Muzeului Național de Istorie a Moldovei.

Monedele evocă prin conținutul său personalități marcante ale istoriei Moldovei, oameni de artă, scriitori, dar și monumente de arhitectură laică și ecleziastică, precum și monumente ale naturii, floră și faună.

Vernisajul expoziției a avut loc în data de 27 august 2021, ora 12:00, la Muzeul Național de Istorie a Moldovei, holul de la etaj.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous AMDARIS îți dă întâlnire la UTM alături de specialiști IT
Next CNTM te invită să participi la un atelier despre dialogul european de tineret
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − 6 =