Pe 21 septembrie, reprezentanții organizațiilor de tineret au participat în cadrul unei instruiri, unde au aflat despre cum pot dezvolta servicii și surse de autofinanțare a activităților pe care le desfășoară în cadrul organizației.
Ce presupune autofinanțarea și care este rolul acesteia, care sunt aspectele legale și fiscale privind activitatea economică a asociațiilor obștești, ce reprezintă antreprenoriatul social și care sunt principalele modele și beneficii, modelul de afaceri tip CANVAS, mecanismul de diseminare procentuală – toate aceste subiecte au fost abordate în cadrul instruirii.
Sergiu Gurău, formatorul instruirii a declarat că:
Subiectul autofinanțării organizațiilor de tineret, cred că este unul la ordinea de zi. Participanții au demonstrat că au interes sporit să-și dezvolte o mică strategie cum să-și diversifice sursele de finanțare a organizațiilor. În mare parte fiecare dintre ele se confruntă cu probleme că nu au o finanțare continuă din partea donatorilor sau a autorităților locale. Am încercat prin diverse exemple, metode interactive, participanții să-și formeze o viziune, să-și evalueze resursele și capacitățile organizațiilor pe care le reprezintă.
Vezi cum s-a desfășurat sesiunea și impresiile participanților în acest video.
Această instruire a avut loc în contextul proiectului „Dezvoltarea capacităților de mobilizare a resurselor și serviciilor de autofinanțare a organizațiilor de tineret”, implementat în cadrul Programului de Granturi 2019 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.
No Comment