Organizațiile de tineret capabile să-și diversifice sursele de autofinanțare

finantari nerambursabile pentru tineri, finantare nerambursabila tineri

instuire-surse-de-autofinantare

Pe 21 septembrie, reprezentanții organizațiilor de tineret au participat în cadrul unei instruiri, unde au aflat despre cum pot dezvolta servicii și surse de autofinanțare a activităților pe care le desfășoară în cadrul organizației.

Ce presupune autofinanțarea și care este rolul acesteia, care sunt aspectele legale și fiscale privind activitatea economică a asociațiilor obștești, ce reprezintă antreprenoriatul social și care sunt principalele modele și beneficii, modelul de afaceri tip CANVAS, mecanismul de diseminare procentuală – toate aceste subiecte au fost abordate în cadrul instruirii.

Sergiu Gurău, formatorul instruirii a declarat că:

Subiectul autofinanțării organizațiilor de tineret, cred că este unul la ordinea de zi. Participanții au demonstrat că au interes sporit să-și dezvolte o mică strategie cum să-și diversifice sursele de finanțare a organizațiilor. În mare parte fiecare dintre ele se confruntă cu probleme că nu au o finanțare continuă din partea donatorilor sau a autorităților locale. Am încercat prin diverse exemple, metode interactive, participanții să-și formeze o viziune, să-și evalueze resursele și capacitățile organizațiilor pe care le reprezintă.

Vezi cum s-a desfășurat sesiunea și impresiile participanților în acest video.

Această instruire a avut loc în contextul proiectului „Dezvoltarea capacităților de mobilizare a resurselor și serviciilor de autofinanțare a organizațiilor de tineret”, implementat în cadrul Programului de Granturi 2019 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Experiența tinerilor muzicieni moldoveni #1 Ce crede Olivia Croitoru despre dezinteresul tinerilor față de muzica clasică?
Next Află mai multe despre programul ODIMM: Rețeaua Incubatoarelor de Afaceri din Moldova (RIAM)
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 4 =