#BeTheOne. Citeşte un interviu motivaţional cu alumni Youth.md!


#BeTheOne

În cadrul campaniei de recrutare #BeTheOne, reporterii Youth.md aduc mai aproape de tine oamenii care au împărtăşit momente frumoase şi care au impact asupra organizației.

În continuare, urmăreşte ce înseamnă Youth.md pentru Cătălina-Ecaterina Tarasov, actual studentă la Universitatea de Vest din Timişoara şi coordonator, reporter alumni a comunității noastre.

– De ce ai făcut alegerea Youth.md?

– Fiind în clasa a X-a la momentul aplicării în calitate de voluntar, eram în căutare de noi activități și de interacțiune, mi se părea că orele de la școală nu îmi ofereau destule activități care să mă scoată din zona mea de confort. Youth a fost exact acel generator al emoțiilor de care aveam nevoie.

– Cum descrii colectivul şi despre cum se munceşte în organizație?

– Colectivul, fiind format din tineri la fel ca mine, era permanent creativ, dornic să facă și să schimbe lucruri, iar, ajutați de coordonatori, eram capabili să producem cele mai frumoase idei.

Mai târziu, când am avut ocazia să activez în calitate de coordonator, am încercat să mă axez mult pe emoțiile oamenilor, pe modul cum voluntarii se simțeau în departamentele în care activau și desigur, pe productivitatea pe care o aveam ca echipă.

– Care e cel mai de preț lucru pe care l-ai învăţat aici?

– E simplu, dar cel mai important lucru pe care l-am învățat este că voluntariatul înseamnă muncă. Doar muncind, poți atinge scopurile propuse, iar această regulă este valabilă absolut oriunde în viață.

Spune-ne despre proiectul la care ai depus cel mai mult suflet şi efort!

– Este greu să nominalizez un singur proiect, pentru că fiecare training, fiecare articol, eveniment și, în final, fiecare efort al echipei a contribuit la spectrul de valori pe care îl posed astăzi. Recrutările de voluntari însă, erau momentele în care eu și alți coordonatori, făceam cunoștință cu tineri noi. Depuneam efort ca să înțelegem motivația fiecăruia de a deveni membru Youth, să vedem potențialul de voluntar în fiecare aplicant și, în final, ofeream acelor tineri șansa de a deveni membri ai familiei noastre.

În special recrutarea noilor voluntari reprezenta momentul de maximă responsabilitate, pentru că însemna procesul prin care alegeam noii co-echiperi alături de care trebuia să muncim mai departe, câțiva dintre aceștia devenindu-mi în timp, adevărați prieteni.

– Care sunt cele 3 cuvinte care descriu perfect comunitatea Youth?

– Oportunitate. Emoție. Familie!

Acest interviu a fost realizat în cadrul Campaniei de Recrutare #BeTheOne, prin care organizației se vor alătura 100 de voci. Inspirăm prin cuvintele tinerilor şi te încurajăm să completezi formularul de înscriere. Promovează o educație altfel la tine în țară şi împărtăşeşte oportunități. Recrutarea de voluntari are loc prin intermediul Campaniei Naționale de Informare #PrindeȘansa, în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării. Fii de 100 de ori mai informat alături de Youth.md!

Reporter: Tomov Ana-Maria

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job // CMI este în căutarea unui Expert independent în domeniul Educație
Next Concurs privind selectarea a patru experți în domeniul justiției
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − eighteen =