[foto] Admiră paleta de culori regăsită în aceste flori de câmp întâlnite în Moldova


Vara este anotimpul plimbărilor în aer liber printre câmpiile Republicii Moldova, a căror frumusețe merită să fie admirată de fiecare în parte. Aceste flori de câmp reușesc deseori să-i impresioneze pe trecători, țprin simplitatea lor, deși nu au nevoie de anumite condiții sau îngrijiri speciale. Le putem regăsi în casele oamenilor, servind drept aranjament floral și împrospătându-le locuința cu mireasma lor îmbietoare. Astfel am decis să vă facem o călătorie virtuală printre câmpiile natale și să vă prezentăm câteva tipuri de flori ce pot fi întâlnite acolo.

Citește mai departe, pentru a afla ce flori pot fi întâlnite pe câmpurile din Republica Moldova!

Cruciuliță

Cruciuliță sau Jacobaea vulgaris este o floare sălbatică ce aparține familiei Asteraceae, originară din nordul Eurasiei. Aceasta poate fi deseori întâlnită în locurile uscate, fiind o specie de plantă invazivă și ocolită de către localnici. Deși este considerată o buruiană de către mulți, aceasta oferă o cantitate mare de nectar pentru polenatori. Planta a fost clasată în top 10 pentru cea mai mare producție de nectar, într-un sondaj efectuat pe plante din Marea Britanie, realizat de proiectul AgriLand. De asemenea, floarea a mai fost cel mai mare producător de zahăr nectar a mai multor ani într-un alt studiu din Marea Britanie.

Flori de Coada șoricelului

Coada șoricelului sau Achillea millefolium flori destul de cunoscute în Republica Moldova, aparținând familiei Asteraceae. Aceastea sunt originare din regiunile temperate ale emisferei nordice din Asia, Europa și America de Nord. Aceste flori sunt comune atât pentru zonele umede, cât și pentru cele uscate, fiind întâlnite deseori pe solurile aspre de pe păşuni şi de pe marginea drumurilor. În New Mexico și sudul Colorado, se numesc plum ajillo, din cauza formei și texturii frunzelor verde-închis, care sunt divizate în mai multe segmente, aspect reflectat de numele latin de „millefolium”, adică „o mie de frunze”. Aceastea sunt folosite încă din cele mai vechi timpuri în popor, pentru obţinerea preparatelor medicinale, pentru proprietățile lor benefice asupra organismului.

Centaurea scabiosa (Sglăvoc)

Centaurea scabiosa sau sglăvoc este o plantă perenă din familia Centaurea, originară din Europa. În cele mai multe cazuri aceasta poate fi observată crescând pe câmpii, în apropierea unor garduri sau stânci cu un sol bogat în var. Planta are o tulpină groasă, rezistentă, canelată, învăluită într-un puf și poate crește până la un metru înălțime. Aceasta este autofertilă și atrage multe specii de fluturi, cum ar fi albul marmorat, doamna pictată și albul cu venă verde. Se spune că aceasta ar putea proveni din stepele Rusiei, tot de acolo venind și remediile medicinale la care este folosită.

Dacă ai aflat lucruri noi, te îndemnăm să ne urmăreşti pe pagina de FacebookTelegram şi Instagram!

Reporter Youth.md: Ciutac Evelina

Fotograf Youth.md: Maria Cerbu

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Studii peste hotare: Tinerii pot câștiga burse de studiu în Republica Cehă
Next Job full time // Сompania Brodsky Uskov Looper Reed & Partners angajează Contabil Șef
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten + nine =