(2)Fă cunoștință cu alte 6 programe implementate de ODIMM


În prima serie, ți-am pregătit 7 programe implementate deja de ODIMM în Republica Moldova. Continuăm lista cu alte 6, oferindu-ți mai multe detalii.

PROGRAME ODIMM:

8. PROGRAMUL DE STAT “PRIMA CASĂ” Scopul Programului : facilitarea accesului persoanelor fizice la procurarea unei locuinţe prin contractarea de credite ipotecare garantate parţial de stat. Programul este unul național, aplicabil pe întreg teritoriul Republicii Moldova și poartă un caracter social. Este reprezentat de intervenția statului în procesul de garantare a creditelor.

9. CENTRUL DE CONSULTANŢĂ ŞI ASISTENŢĂ ÎN AFACERI

Centrul de Consultanţă şi Asistenţă în Afaceri (CCAA) oferă oportunități de perfecționare profesională în domeniul inițierii, dezvoltării și extinderii afacerilor, promovând susţinerea sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

Misiunea CCAA este de a încuraja dezvoltarea companiile private, facilitând accesul IMM-urilor la servicii de consultanță specializată pe diverse aspecte economice, dar şi oferirea de sprijin în accesarea de fonduri.

10. PROGRAMUL TRANSNAŢIONAL DUNĂREA 2014-2020

Proiectul Danube Chance 2.0 își propune să dezvolte politici antreprenoriale pentru a doua șansă și soluții practice pentru îmbunătățirea culturii antreprenoriale pentru a evita pierderea potențialului antreprenorial și a depăși stigmatizarea antreprenorilor după falimentul afacerii.

11. SUPORT PENTRU IMM-URI ÎN ZONELE RURALE

Obiectivul general: Contribuire la îmbunătățirea calității vieții rurale pentru dezvoltarea durabilă a Republicii Moldova.

Obiectivul specific: Reducerea disparităților economice și sociale în zonele rurale prin introducerea unor inițiative active de ocupare a forței de muncă prin dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii din mediul rural

12. REȚEAUA ENTERPRISE EUROPE NETWORK

Enterprise Europe Network este o inițiativă a Comisiei Europene. Este cea mai mare rețea care sprijină întreprinderi, organizații de suport în afaceri și instituții profesionale, institute de cercetare, universități, centre tehnologice, agenții de dezvoltare din peste 60 de țări. Include cele 28 state membre ale Uniunii Europene. 

Misiunea Centrelor Enterprise Europe Network este de a ajuta întreprinderile din Republica Moldova să-și internaționalizeze afacerile prin oferirea informațiilor, serviciilor de consultanță, organizarea evenimentelor tematice, a misiunilor economice și întâlnirilor business2business etc.

13. PROGRAMUL SERVICIUL EXPERȚI SENIORI (SES)

Serviciul Experți Seniori (SES) este una dintre organizațiile germane-lidere în domeniul voluntariatului și delegării experților și managerilor pensionați. Misiunile durează în mediu de la patru până la șase săptămâni. SES își asumă costurile de pregătire ale misiunii, afacerea/organizația primitoare suportă o parte din cheltuielile de realizarea ei.

FII ANTREPRENORUL DIN ȚARA TA!

Pentru mai multe detalii despre proiectele ODIMM, accesează site-ul web.

Reporter: Mădălina Braghiș

Acest articol a fost creat în cadrul campaniei #casăștii, ce se desfășoară în contextul proiectului „Sporirea accesului tinerilor la programele naționale și internaționale de dezvoltare personală”, implementat în cadrul Programului de Granturi 2019 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Participa la prima ediție RACE FOR THE CURE în Moldova
Next Beneficiază de oportunități în cadrul programului de Mobilitate Erasmus+
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 5 =