Andreea Lițescu – inspirația tinerelor pasionate de aviație


pilot

Când Andreea Lițescu a făcut cunoștință cu lumea aviaţiei, a înțeles că asta vrea să facă toată viaţa. În vara lui 2001, la aerodromul Geamana de lângă orașul său natal, Pitești, a avut loc Campionatul European de Elicoptere Radio-Comandate, unde Andreea a văzut pentru prima dată un avion de acrobație decolând!

Din acel moment ceva s-a schimbat complet pentru ea și a decis că vrea să devină pilot!

Pasiunea și respectul față de aviație se datorează tatălui său. Acesta, deși nu are nicio legătură cu acest domeniu, a fost mereu fascinat de zbor și i-a indus interesul față de avioane! După primul an de facultate, Andreea a aflat despre ,,Școala Superioară de Aviație Civilă’’. A fost acceptată aici în prima grupă de piloți de elicoptere civile. Prima experiență a dobândit-o zburând timp de 3 ani. A zburat la bordul aparatului de zbor de tip Eurocopter 120 Colibri și Eurocopter 155 Dauphin. 

La vârsta de aproape 30 de ani a devenit comandant-pilot şi prima femeie şefă de bază la compania Wizz Air. În prezent, face parte din People Council, având grijă de drepturile şi beneficiile angajaţilor.

,,Atunci când am descoperit zborul, mi-am dat seama că, atât timp cât voi munci pentru ceea ce-mi doresc, totul este posibil! Nu am simţit niciodată că asta ar fi o meserie doar pentru bărbaţi, pentru că şi noi am demonstrat că suntem la fel de puternice, la fel de hotărâte şi determinate.”

www.mihaijurca.ro

Istoria de succes a Andreei Lițescu a inspirat-o și pe Daniela Gîrdea. Este o tânără din Chișinău care dorește să meargă pe calea aviației. Daniela este elevă la liceu și ne împărtășește despre aspirația sa de a deveni pilot:

,,Doamna Lițescu este un exemplu demn de urmat pentru tinerele care își doresc o carieră în industria aeronautică și nu numai. Aceasta a demonstrat lumii că e posibil să lupți cu stereotipurile și să ieși învingătoare, având totodată și misiunea de mamă. Reușește să combine perfect ambele joburi, într-o armonie minunată. Experiența sa este motivul pentru care eu continui să aspir la un job în domeniul aviației. Nu mă voi opri până nu voi ajunge unde îmi doresc.’’

Andreea

Le dorim mult succes în continuare atât Andreei, cât și Danielei. Sperăm să întâlnim cât mai multe femei în domeniul aviației în viitor!

Puteți găsi mai multe informații despre activitățile noastre pe site-ul Youth.md sau pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram!

Reporter Youth.md: Berestean Valeria

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Ai între 16 - 19 ani și ești din Găgăuzia? Participă la Eco-Camp
Next #RotaractReciclează, iar acum și salubrizează
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 4 =