Concurs de granturi pentru inițiative inovative de pe ambele maluri ale râului Nistru


concurs de granturi

Un nou concurs de granturi pentru inițiative inovative de pe ambele maluri ale râului Nistru pentru un mediu de afaceri mai rezilient la crize. Vezi condițiile și cum poți beneficia de finanțare nerambursabilă pentru afacerea ta.

Programul Uniunii Europene – Măsuri de Promovare a Încrederii (EU-CBM V), finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD Moldova, anunță lansarea unui nou concurs de granturi pentru inițiative inovative de pe ambele maluri ale râului Nistru pentru un mediu de afaceri mai rezilient la crize. 

Suma grantului:

Organizațiile interesate pot depune cererile și propunerile de proiect, având în vedere că toate activitățile urmează să se desfășoare în perioada noiembrie 2020 – noiembrie 2021. Participanții la concurs pot solicita granturi în valoare de maxim 40 000 Euro. Contribuțiile proprii din partea agenților economici sau a organizațiilor de suport în afaceri participante, sunt încurajate.

Ca răspuns la noile adaptări prioritare necesare în contextul unei digitalizări accelerate a mediului de afaceri, fondurile au fost realocate pentru a oferi subvenții pentru cel puțin 3 proiecte de parteneriat de pe ambele maluri ale râului Nistru, menite să soluționeze unele probleme actuale ale actorilor grupului țintă din mediul de afaceri (IMMMuri) pe ambele maluri ale râului Nistru.

Cine poate participa?

Propunerile de proiect vor fi depuse de parteneriate de cooperare constituite din cel puțin 2 organizații – Organizațiile non-profit sau neguvernamentale înregistrate (asociațiile de afaceri, asociațiile obștești, uniunile de producători, asociațiile angajatorilor, camerele de comerț, parteneriatele non-comerciale, etc.), și un agent economic, care va dezvolta sau adapta soluția de business pentru IMMMuri de pe ambele maluri ale Nistrului.

Subiecte ce pot fi abordate:

  • accesul restricționat la materiile prime sau diversificarea scăzută a furnizorilor
  • rețelele de distribuție subminate
  • lipsa unei piețe competitive pentru operatorii logistici (transport)
  • instrumente de plată nedezvoltate B2B
  • mijloace de onorare a obligațiilor fiscale de raportare de la distanță
  • optimizarea instrumentelor de lucru la distanță
  • elaborarea de noi reglementări interne în domeniul resurselor umane

Acest concurs este deschis ideilor de proiect inovative, care vor avea un impact sporit asupra diferitor sectoare ale economiei pe ambele maluri ale Nistrului.

Programul EU-CBM V va organiza o întrunire online pentru informarea participanților. Aceasta va avea loc pe 15 septembrie 2020, ora 11.00, pe platforma ZOOM. Potențialii aplicați sunt rugați sa se înregistreze prin  formularul dat.

Termenul limită pentru depunerea cererilor cu propunerile de proiect este 2 octombrie 2020, ora locală 16.00, la adresele electronice elena.cabac@undp.org și vladimir.paraschiv@undp.org

Pentru informații suplimentare, accesați acest link.

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous „O cameră performantă nu te face fotograf mai bun – iscusința se află în capul artistului, nu în camera de 3000$” – Andrei Gavrilița, tânăr fotograf
Next Oportunitate pentru antreprenori // Promovează-ți brandul la o expoziție din România
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *