#RotaractReciclează, iar acum și salubrizează


Rotaract Club of Moldova International a dat start în luna mai a campaniei #RotaractRecliclează, iar Rotaract acum și salubrizează. Campania #RotaractReciclează a apărut drept răspuns a necesității critice de a acționa local și îmbunătăți gestionarea deșeurilor din Republica Moldova. #RotaractReciclează se va finaliza cu o activitate de salubrizare în Parcul Rîșcani. Pe data de 21 august, la ora 9:30, te așteptăm împreună cu echipele Hai Moldova și Interact Chișinău să facem curățenie în mediul în care trăim.

Fiind ghidați de motto-ul „Reciclarea începe acasă”, echipa Rotaract este sigură că schimbările înspre bine pot începe de la fiecare parc, curte și gospodărie – acolo unde deșeurile sunt sortate corect si eficient. În Republica Moldova există numeroase modalități sigure și eficiente pentru sortarea și reciclarea deșeurilor, de aceea, echipa Rotaract a prezentat doritorilor de a avea un impact ecologic pozitiv mai multe opțiuni unde fiecare poate sorta.

În Chișinău fiecare poate aduce plasticul în tomberoanele galbene ale Regiei Autosalubritate, dar și în punctele de colectare ale ABS Recycling sau ale echipe Tinerii pentru ECO Plastic. Hârtia poate fi adusă în punctele de colectare ale Combinatului de articole din carton din Chișinău sau la tomberoanele albastre de la Regia Autosalubritate Chișinău.

Dacă dorești să sortezi deșeurile organice, contactează echipa Ask a Worm sau reciclează-le prin compostarea deșeurilor în gospodăria ta. Deșeurile electrice și electronice pot fi aduse la punctele de colectare de la E-circular, MoldRec, E-reciclare sau ABS Recycling. Accesează pagina noastră de Facebook pentru a afla cum poți și tu să sortezi corect și eficient deșeurile de acasă.

Totodată, pentru că membrii echipei Rotaract Club of Moldova International locuiesc în mai multe țări, ne-am propus să împărtășim istoriile membrilor de pregătire și sortare a deșeurilor acolo unde ne aflăm. De aceea, te invităm să accesezi pagina noastră de Facebook pentru a te inspira și informa din poveștile membrilor Rotaract.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul de Telegram și pagina platformei Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Andreea Lițescu - inspirația tinerelor pasionate de aviație
Next Programul XY Pre-Accelerator va contribui la dezvoltarea a 30 de companii fondate de femei
Rotaract Club of Moldova International
About the author

Rotaract Club of Moldova International

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen + ten =