10 metode de tortură folosite în Evul Mediu


Atunci când ne gândim la trecutul omenirii conștientizăm faptul că lucrurile pe care le făceau oamenii și aici mă refer la cele groaznice trebuie să înțelegem de ce făceau acestea și să învățăm mai mult.

Desigur că aceste metode deși erau practic inumane ne putem da bine seama că acestea poate  erau eficiente, erau groaznice și pline de bestialitate, acestea demonstrează cât de rea este lumea atât în trecut cât și în prezent. În continuare îți prezentăm 10 metode de tortură folosite în Evul Mediu.

  1. Taurul sicilian/ Taurul de bronz

„Taurul Sicilian”  se pare că a fost inventat în Grecia antică și consta într-un taur făcut din metal care avea o portiță în partea laterală sau dorsală. Era folosit atât ca instrument de tortură cât și ca metoda de execuție. Condamnații erau băgați înăuntrul, iar dedesubt se făcea foc. Metalul se încingea, iar condamnatul dinăuntru era practic prăjit.

  • Tubul crocodilului.

Denumirea se datorează țepilor în poza este numai o parte a ansamblului, constituit practic din o mulțime de țepi care țintuiau tot corpul. Sub tub se făcea focul. În scurt timp, dacă cel torturat nu vărsa informații prețioase, se zbătea involuntar din cauza căldurii si sfârșea înțepat groaznic, respectiv ars de viu…

  • Patul torturii.

 El avea de regulă o serie de tamburi și scripeți care întindeau sforile ce țineau victima legată de mâini și de picioare. Întinderea avea loc până la maxim. Articulațiile cedau rând pe rând în cazul în care victima nu dorea chiar cu prețul vieții sale să spună informațiile cerute de călăi…

  • Gheara pisicii.

Este un instrument de tortura ce consta într-un mâner lung care avea la capăt țepi de metal curbați astfel încât semănau cu ghearele unei pisici. Era folosită la jupuirea pielii și a cărnii de pe os, din orice parte a corpului. Victima era dezbrăcată și legată de un stâlp sau un suport pentru a nu scapă de tortură, după care începea procesul de mutilare în sine.

  • Scaunul spaniol.

Cea mai cunoscută variantă a acestui instrument de tortura este scaunul care este “căptușit” cu țepi de metal, în număr de 500-1500. Victima era legată de mâini, iar carnea îi era străpunsă de țepi, ocazional fiind împinsă de cei care se ocupau de întregul proces. Celui torturat i se adăugau greutăți pentru a intra mai mult în vârfurile ascuțite, sau i se puneau cărbuni încinși dedesubt, asta pentru ca unele modele de scaune aveau și găuri prin care trecea cu ușurință focul…

  • Sfarmă capete.

Capul victimei era prins în aparat, iar cel care se ocupa de procesul de tortura îi strângea capul în filetând un singur șurub. Craniul condamnatului era strâns din ce în ce mai mult până când dinții erau sfărâmați de mandibula, iar mai apoi victima suferea de o moarte lentă în dureri groaznice, asta nu înainte ca ochii să îi iasă din orbite.

  • Para durerii.

Instrumentul în formă de pară era compus din 2, 3 sau 4 “petale”. Tortura începea cu introducerea aparatului în orificiile victimelor- vaginul în cazul femeilor, anusul homosexualilor sau gura în cazul mincinoșilor și celor care rosteau blasfemii- după care petalele se distanțau și se separau una de cealaltă prin strângerea unui șurub. 

  • Scaunul lui Iuda.

Victima era plasată deasupra unei construcții de mici dimensiuni în formă de piramidă, iar vârful era introdus în vaginul, respectiv anusul persoanei respective. Picioarele condamnaților erau mai apoi legate împreună, astfel încât atunci când erau mișcate amândouă durerea era insuportabilă. Durata torturii se întindea de la o perioadă de câteva ore la câteva zile.

  • Măgarul spaniol.

Victima era plasată în poziție călare pe un suport în forma unei prisme triunghiulare orientate cu partea ascuțită în sus, iar de picioare erau atârnate mai apoi greutăți pentru ca tortura să fie completă.

 Trasul în țeapă.

Reprezenta o metodă de tortură sadică și execuție de mare efect asupra populației în timpul Evului Mediu. Condamnații la o astfel de pedeapsă erau străpunși cu țepe și apoi agățați de obicei pe zidurile cetăților pentru a crea o stare de teamă și a impune autoritatea domnului.

Youth.md îți urează mult succes și nu uita să ne lași un mesaj pe Facebook sau Instagram dacă ți-au fost utile aceste sfaturi.

Reporter Youth.md: Rusu Andriana.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Webinar // Admiterile în SUA: cum să îți îmbunătățești înscrierea pe ultima sută de metri
Next Campania „O minune de Crăciun”
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen + 1 =