7 tineri din Mihăileni au participat la o sesiune de instruire în domeniul jurnalismului comunitar


Sâmbătă, 5 noiembrie, 7 tineri din satul Mihăileni au participat la un atelier de jurnalism comunitar, in incinta Bibliotecii Public

La atelier, tinerii au fost instruiți cum se colectează datele și sunt verificate informațiile, cum se scrie o „știre ca la carte” conform principiului „piramidei inversate”. De asemenea, participanții au fost instruiți cu să creeze un titlu potrivit și atractiv și cum se scrie o istorie comunitară de succes.

Tinerii au îndeplinit misiunii redacționale: de la identificarea problemelor comunitare până la scrierea unui material cu elemente de jurnalism comunitar.

În cadrul sesiunii, ei au avut parte de ,,lecții’’ teoretice și practice.

,,Scopul nostru a fost să deosebiți voi un text jurnalistic cu caracter comunitar de celelalte. ’’ Vitalie Cazacu, mentor.

La sfârșitul instruirii, tinerii au fost îndemnați că participe la concursul de jurnalism comunitar „Reporter în localitatea ta”. Cinci autori ai celor mai reușire produse informaționale vor primi premii valoroase.

Nu ezita să ne urmărești și paginile noastre de FacebookInstagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Autoare: Nicoleta Albot

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Instruiri în jurnalism comunitar pentru tineri din regiunea nord se desfășoară la Bălți
Next Află mai multe despre MDMUN de la Teodor Zaporojan
Dumitrița Albu
About the author

Dumitrița Albu

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 3 =