Operațiunea “London Bridge”


london bridge

La data de 9 aprilie 2021 s-a stins din viață, la 99 de ani, prințul Filip, duce de Edinburgh, soțul reginei Elisabeta a II-a. Acesta a fost înmormântat după planul “Forth Bridge”, ce prevede doliu național până la înmormântare. În acest timp este anunțată Asociația Presei și BBC pentru a face vestea publică, apoi urmează o serie de reguli generale precum: coborârea tuturor steagurilor în bernă și apariția la televiziune exclusiv în haine de doliu. 

Oare ce o să se întâmple când regina va deceda?

Planul aprobat pentru moartea reginei Elisabeta a II-a, intitulat “London Bridge”, a fost aprobat în anii 1960, fiind actualizat anual. Acesta implică toate organizațiile de stat, de la mass-media și organizația caritabilă The Royal Parks, până la Biserica Anglicană și agenția Londrei de transport. În linii generale, operațiunea “London Bridge” se va desfășura astfel:

  • Odată cu constatarea decesului reginei, secretarul acesteia va anunța prim-ministrul prin intermediul unei linii de telefon protejate, folosind codul “The London Bridge is Down” (podul Londrei a căzut). Acesta, la rândul său va anunța discret guvernele tuturor statelor Commonwealth-ului.
  • Prin intermediul Asociației Presei și BBC va fi înștiințat poporul britanic, după care vor fi sustrase anumite programe TV, se vor purta haine speciale de doliu, iar în memoria reginei vor fi difuzate portretele ei.
  • Imediat după stingere, Charles devine automat rege, fiind împuternicit să își schimbe numele la momentul încoronării, care va avea loc a doua zi, la palatul Sfântului James.
  • Un valet regal va fixa de porțile palatului Buckingham un aviz cu margini negre, model prezent și pe site-ul palatului. 
  • Parlamentul va fi retras, doar prim-ministrul se va întâlni cu Camera Comunelor după posibilitate.
  • Clădirile guvernamentale coboară steagurile la jumătate de catarg și deschid cărțile de condoleanțe unde doritorii pot nota mesajele față răposata regină. 

Planul cuprinde și diferite metode de transport în caz că regina se stinge din viață în altă țară. 

Primele patru zile, regina se va afla în sala tronului din palatul Buckingham, după care va fi mutată la palatul Westminster pentru alte patru zile, unde oamenii își vor lua adio de la alteța regală. Înmormântarea va avea loc în a noua zi, la mănăstirea Westminster, după care mormântul ei va fi la Capela Sfântul George a castelului Windsor.

Toate planurile pentru astfel de evenimente în familia regală sunt pregătite de mareșalul statului britanic și Colegiul de Arme, fiecare cu un nume de cod specific. Operațiunea “Hyde Park Corner” pentru regele George al VI-lea, “Tay Bridge” pentru regina Elisabeta Bowes-Lyon, iar pentru viitorul rege, Charles, este planul “Menai Bridge”. 

Pentru a citi mai multe articole pe teme diverse vizitați site-ul Youth.md. Nu uitați să lăsați un feedback pe paginile noastre de Facebook și Instagram.

Reporter: Cușnir Magdalena
Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Webinar: Întrebări Incomode despre Design
Next World Earth Day: How Can We Make a Difference!?
Erica Protap
About the author

Erica Protap

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − eight =