Descoperă diferența dintre VR și AR alături de clubul MicroLab


Realitatea virtuală (VR) e prezentul!

Este o modalitate fascinantă de a călători în lume și de a avea experiențe uimitoare, folosind nimic mai mult decât puterea tehnologiei.

Clubul ingineresc Micro Lab vă invită la o nouă sesiune de Movie Night, în cadrul căreia veți descoperi conceptul realității virtuale și impactul său asupra omenirii.

Veți avea parte de o scurtă prezentare asupra unei teme atât de actuale din perspectiva utilizatorului contemporan.

Unde? Str. Studenților 9/11, Fab Lab

Când? 5 octombrie, 15:00

Pentru ca să poți participa la eveniment, completează acest formular.       

Despre Realitatea Virtuală   

Realitatea virtuală (VR) este termenul-umbrelă pentru toate experiențele imersive, care ar putea fi create folosind conținut pur din lumea reală, conținut pur sintetic sau un hibrid din ambele.

Acesta este locul în care industria se încântă acum. Hardware-ul de vizualizare a conținutului variază de la Google Cardboard chiar până la HTC Vive.

Despre Realitatea Augmentată

Realitate augmentată (AR) este o vedere directă sau indirectă a unui mediu fizic, real, ale cărui elemente sunt augmentate (sau completate) de o intrare senzorială generată de computer, cum ar fi sunet, video, grafică sau date GPS.

AR este o suprapunere a conținutului din lumea reală.  IKEA a dezvoltat un tabel ca parte a conceptului său de bucătărie care sugerează rețete bazate pe ingredientele de pe masă, care este un exemplu excelent de AR care lucrează în lumea reală, potențial. 

Google Glass a fost o primă încercare din partea Google de a aduce realitate sporită consumatorilor și ne-am aștepta să vedem mai multe despre acestea în viitor.

Acest articol a fost adăugat în cadrul campaniei #casăștii, ce se desfășoară în contextul proiectului „Sporirea accesului tinerilor la programele naționale și internaționale de dezvoltare personală”, implementat în cadrul Programului de Granturi 2019 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Previous Află cum a decurs Summit-ul pentru Acţiuni Climatice şi ce promisiuni au făcut liderii mondiali
Next Participa la prima ediție RACE FOR THE CURE în Moldova
Laura Catărău
About the author

Laura Catărău

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *