Află cum poți evita cele mai frecvente greșeli de design interior


greșeli in design decor

Decorarea propriei case este o muncă mult mai grea decât pare. Îmbinarea unui design coeziv între diferite camere poate fi o luptă și chiar și simplul aspect al unei camere gata de fotografiere poate dura mai mult decât ai crede. Astăzi, Youth.md îți prezintă cele mai frecvente greșeli de design interior, dar și unele sfaturi pentru a le putea evita.

Prea multă simetrie

Teoretic, simetria ar trebui sa denote armonie și chiar frumusețe. Nu și când este vorba despre decorul unei camere. Un living în care fiecare element are perechea lui, de la fotolii la rafturi, poate părea artificial și monoton. 

Ce ar trebui să faci:

Ideal ar fi sa limitezi perechile la un număr destul de mic, două sau trei. Acolo unde crezi ca ar trebui sa existe o similitudine perfectă, de exemplu, în cazul fotoliilor, încearca sa coordonezi elementele, nu sa le asortezi impecabil. Cu alte cuvinte, dacă ai doua fotolii identice, decorează-le cu perne cu design diferit. 

Albul prea strălucitor

Uneori, dacă ai pereții albi, camera poate părea rece. Există atât de multe nuanțe de    “Alb murdar” – unele cu tonuri calde, altele roșii sau galbene pentru a da un aspect de moale sau cremos.

Adăugați un punct focal

Fiecare cameră are nevoie de un punct focal – oferă un loc pentru ochi ca să se odihnească. Aceasta este o greșeală foarte obișnuită – uitarea de a oferi fiecărei camere un punct pe care să se concentreze.

Unele camere sunt simple – într-un dormitor punctul focal ajunge de obicei să fie televizorul și unitatea pe care este așezat, în timp ce toate celelalte obiecte principale din cameră (adică canapele / scaune) sunt focalizate și îndreptate spre televizor.

Alte camere sunt puțin mai dificile, cum ar fi sufrageriile. Nu împrăștia doar mobilierul în cameră – mai întâi, găsește un focar sau un scop pentru cameră, apoi plasează mobilierul în jurul acelui punct focal. De exemplu, un șemineu, o masă de joc, un tablou mare sau chiar o măsuță de cafea.

Covoare prea mici

Covorul nu este doar o țesătură care acoperă podeaua ca să te simți confortabil când pășești, ci poate servi drept inspirație pentru schema cromatica pe care ai putea s-o folosesti în living sau în dormitor. Covorul prea mic da impresia unui decor dezarticulat, iar dacă este asezat in fata canapelei și fotoliilor, fără sa le atingă, pare ca pluteste in deriva pe pardoseală.

Ce ar trebui să faci:

Dacă în dormitor se potrivește și un covor de dimensiuni mai mici, pe care să-l așezi în fața patului, în camera de zi ai neapărat nevoie de un covor mare , pe suprafața căruia să încapă picioarele canapelei și a cel puțin două fotolii.

Mobilier la aceeași înălțime

Pentru accesibilitate si confort, intre canapea, scaune si masuta de cafea nu ar trebui sa existe diferențe de înălțime, dar asta nu înseamnă că toate obiectele de mobilier trebuie să se afle la același nivel, ca rafturile de pe perete trebuie sa fie aliniate la aceeași înălțime sau ca decoratiunile trebuie să aibă aceleași dimensiuni. Un asemenea decor ar fi prea plictisitor. Încearcă să variezi proporțiile și înălțimile, să le combini în așa fel încât privirea să fie mereu atrasă către diverse puncte din încăpere.

Nu uita să ne urmărești pagina Youth.md pentru mai multe articole. Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tineri!

Reporter Youth.md: Sulima Daniela
Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous CinemaImpact.md te invită la film în aer liber
Next Admiră lacurile din Chișinău prin lentilele fotoaparatului Mihaelei Rotari
Erica Protap
About the author

Erica Protap

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 4 =