Află ce se ascunde în spatele pereților Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice


Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice (AMTAP) este una din cele mai vechi instituţii de învăţământ superior din ţară, dar şi singura instituţie de stat în domeniul învăţământului artistic superior din Moldova. Misiunea Academiei este formarea profesională a specialiştilor cu studii superioare pentru domeniile muzicii, artei teatrale, coregrafice, multimedia, artelor plastice şi decorative, designului şi culturologiei, dar şi în pregătirea viitoarelor cadre didactice pentru sfera culturii şi artelor. Astfel, dacă dorești să aflii mai multe detalii despre acesta, te invităm să citești articolul în continuare!

Cum a avut loc formarea acesteia?

Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice este o instituție publică de învățământ superior; care a fost fondată în urma reorganizării Conservatorului de Stat în anul 1940, a Conservatorului „Unirea” din anul 1919. Mai târziu, mai multe clădiri ale diferitor instituții s-au comasat, formând Academia actuală. Acestea au fost: Academia de Muzică „Gavriil Musicescu”, a Universitatea de Stat a Artelor, precum și Institutul de Stat al Artelor.

AMTAP este alcătuită din 4 clădiri principale a facultăților/departamentelor: Facultatea Artă Muzicală, Facultatea Artă Teatrală, Coregrafică și Multimedia, Facultatea Arte Plastice, Decorative și Design, și Departamentul Științe Socio-umanistice și Limbi Moderne.

Ce posibilități oferă Academia la momentul actual?

Academia oferă o varietate de posibilități pentru dezvoltarea personală și profesională; proiecte de cercetare și chiar posibilitatea de a participa în extinderea revistei științifice sau în participarea în senatul studenților. Desigur, în cadrul instituției se organizează diferite conferințe științifice și cursuri pentru studenți. Aceste cursuri se focusează pe diferite metode de aplicare a abilităților artistice în societate și în afaceri; atât la noi în țară, cât și la nivel internațional.

Printre absolvenții AMTAP găsim multe nume care astăzi definesc peisajul artistic din Republica Moldova: Gheorghe Mustea, Nicolae Botgros, Constantin Moscovici, Petru Racoviţă, Andrei Litvinov, Geta Burlacu, Alex Calancea, Igor Țurcan, Dumitru Cârciumaru, și mulți alții.

Taxele pentru anul de studiu 2021-2022 oscilează între 5000 și 36000 lei, iar turul 2 pentru depunerea actelor de admitere începe de la 19 august, iar înmatricularea va avea loc pe 30 august.

Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice este o instituție modernă, dotată cu toate resursele didactice și educaționale pentru studenți. Ea îndeplinește cerințele europene de studiu și are un potențial considerabil, însă are nevoie de tineri studenți pentru a promova valorile artistice și culturale în societate.

Mai multe informații despre documentele necesare și procesul de admitere găsești AICI.

Proiectul este susținut financiar în cadrul Programului de granturi mici – 2021, lansat de către Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău și Centrul Municipal de Tineret Chișinău.

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Sofian Ciochină

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Școala de Vară pentru studenți și specialiști lingviști: Eugeniu Coșeriu, ediția 2021
Next Știi ce este o „Garderobă Capsulă”? Vezi avantajele și dezavantajele acesteia
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 3 =