Află ce presupune Organizația Mondială a Sănătății și importanța ei


Rolul principal al OMS este de a direcționa sănătatea internațională în cadrul sistemului Națiunilor Unite și de a conduce parteneri în răspunsurile la sănătate la nivel mondial. Află mai multe informații despre Organizația Mondială a Sănătății care joacă un rol esențial în starea de bine a fiecăruia!

„Să îți dorești să fii sănătos face parte din sănătate.”

Seneca

Ce este Organizația Mondială a Sănătății?

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) este o parte a Națiunilor Unite care se ocupă cu probleme majore de sănătate din întreaga lume. A fost înființată la 7 aprilie 1948 cu sediul la Geneva, Elveția. Concepția despre sănătate și despre menținerea ei prin strategia combaterii bolilor a fost formulată în „Charta de la Ottawa” (1986) în urma primei conferințe internaționale cu privire la promovarea sănătății.

Logo-ul OMS

Este constituit din logo-ul Organizației Națiunilor Unite suprapus de un șarpe înfășurat pe un toiag. Toiagul și șarpele sunt considerate de mult timp simbolul medicinei și farmaciei. Acestea își au originea în Grecia Antică unde Asclepius, zeul vindecării, promova șarpele ca simbol al înțelepciunii.

Cine sunt membrii OMS?

În prezent, Organizația Mondială a Sănătății e constituită din 193 de state membre. Pentru a deveni un membru, statele trebuie să îndeplinească anumite criterii și să-și asume responsabilități, spre exemplu: să fie activ în domeniul resurselor umane pentru sănătate, să susțină valorile și principiile generale ale organizației etc. Directorul general al OMS este Tedros Adhanom, ales la 1 iulie 2017.â

Scopul OMS

Rolul organizației, stabilit în constituția ei, este menținerea în cea mai bună stare a sănătății populației de pe glob. Aceasta lucrează asupra Obiectivului de Dezvoltare Durabilă nr. 3 „Sănătate și stare de bine”. Ziua de 7 aprilie marchează fondarea OMS și este sărbătorită în fiecare an ca zi globală de conștientizare a sănătății. 

Prioritățile curente includ bolile transmisibile, în special HIV/SIDA, Ebola, COVID-19 si Tuberculoza; diminuarea efectelor bolilor netransmisibile, dezvoltarea și îmbătrânirea; nutriția și alimentația sănătoasă; abuzul de substanțe.

Descoperă mai multă informație interesantă urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Reporter Youth.md: Modrînga Ilinca 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Joburi potrivite pentru anumite categorii de vârstă
Next Descoperă care sunt cele mai accesibile orașe din Europa
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × one =