Tekwill Expo Day: roboți, drone, realitate virtuală și ateliere de formare


La 5 ani de activitate, comunitatea TEKWILL celebrează tehnologia prin inovație, știință și inițiative care au dat viață ideilor ce schimbă lumea.

Pe 23 iunieora 10:00, toți entuziaștii sunt invitați la TEKWILL Expo Day (str. Studenților 9/11), pentru a descoperi tehnologii și produse create și utilizate de tinerii noștri, un „imposibil” care era greu de transformat în realitate în urmă cu câțiva ani.

Astfel, Tekwill își va deschide ușile pentru toți beneficiarii programelor sale, dar și pentru publicul larg, companiile IT, participanții programelor, IMM-urile beneficiare ale produselor dezvoltate, profesori, elevi, copii și părinți.

Evenimentul își propune să:

 • expună toate tehnologiile dezvoltate și implementate de Tekwill care sunt utilizate în procesul educațional
 • să prezinte o serie de proiecte elaborate de către elevii și mentorii programelor, precum și ateliere de lucru pentru fiecare grup-țintă

Ce poți face la Tekwill Expo Day

Admiri expoziții tematice de inovații și te bucuri de show.
 • Startul evenimentului va fi dat la ora 10.00, atunci când orice vizitator pasionat de tehnologii va avea acces în 2 zone tematice dedicate expozițiilor. În curtea Tekwill, oaspeții vor admira mai multe standuri, la care vor fi expuse și simulate unele dintre cele mai ingenioase inovații. Dronele, roboții de competiție sau mașinile aerodinamice vor crea un spectacol greu de refuzat pentru micii fani ai tehnologiilor.
Participi la activități în aer liber pentru copii, care vor fi organizate pentru copii și adolescenții de vârste diferite.
 • Școlarii sunt invitați să participe la traininguri de matematică interactivă și STEM, alături de fabuloșii mentori ai Tekwill Academy Kids. Cei pasionați de mecanică vor putea pune în mișcare mai multe trenuri, macarale sau excavatoare cu ajutorul anumitor tehnologii. De asemenea, vor putea fi implicați în jocuri pe tabletă cu ajutorul matricii LED, iar mai mulți roboți multifuncționali, autonomi vor fi programați să realizeze misiunea specială de a scoate adversarul din ringul de joc, respectând reguli prestabilite.
Descoperi programe educaționale. 
 • „Tekwill în Fiecare Școală” va reuni participanții concursului „Tekwill Junior Ambassadors” și beneficiarii pentru care au fost dezvoltate peste 150 de produse și proiecte ce urmează a fi implementate sau preluate de micile afaceri din RM. Lucrările prezentate în cadrul expoziției au fost dezvoltate la disciplinele: Design Grafic, Proiectare și Dezvoltare Web, Antreprenoriat, Inteligență Artificială și Proiectare și Dezvoltare de Aplicații Mobile. Printre beneficiari se numără: pensiuni turistice, restaurante, mici afaceri rurale, ONG-uri și alte entități juridice.
Afli despre lansarea unei noi ediții a programului de formare.
 • „Tekwill în Fiecare Școală” pentru alte 600 de cadre didactice care urmează să predea disciplinele TIFS din toamna acestui an. Timp de 8 săptămâni, profesorii vor fi instruiți pe platforme online de către o echipă de mentori, specialiști în domeniu. Fiecare beneficiar va prezenta un proiect final ce va certifica însușirea noii discipline.
Cunoști școlile care vor trece prin procesul de „transformare digitală”.
 • Vor fi anunțate cele 30 de școli beneficiare ale inițiativei „Școala Digitală”. Aceste școli urmează să parcurgă un program complex de transformare digitală sub ghidarea partenerilor internaționali în educație și a echipei locale de experți.
Participi la ateliere de jocuri interactive.
 • Clubul Tinerilor Makeri va organiza o serie de ateliere distribuite pe domenii: Jocuri (partea interactivă), crearea de articole de bijuterii, utilizarea ciocanului de lipit pentru crearea de mici piese de artă, expunerea diverselor lucrări și proiecte, inclusiv case inteligente, dispozitive electrice, bărci create de elevi.
Cunoști prototiparea și imprimantele 3D. 
 • FabLab Chișinău va veni cu expoziția proiectelor dezvoltate în spațiile dedicate prototipării. Totodată, vizitatorii vor putea participa la un atelier dedicat tăierii cu laser, lucrului cu CNC sau modelării și imprimării unui obiect la imprimanta 3D.
Înveți și participi la sesiunile de orientare în cariera IT.
 • Profesioniștii în domeniu vor vorbi despre primii pași pe care ar trebui să îi faci pentru a evolua în domeniul IT, dar și valoarea QA inginerilor în lumea agilă a tehnologiilor.
Descoperi inovațiile Universității Tehnice a Moldovei.
 • Aceasta va completa Tekwill Expo cu mecatronică și tehnologii, care au drept scop prezentarea aspectelor de inginerie și oferirea de cunoștințe pentru diverse grupuri de oameni.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Programul săptămânii la Centrul Municipal de Tineret Chișinău
Next Adaugă-ți în Watchlist cele mai bune filme de psihologie
Popov Alexandra-Luiza
About the author

Popov Alexandra-Luiza

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × three =