Află acum care sunt cei 5 pași ce vă vor ajuta să fiți mult mai productivi la școală, cât și în timpul liber!


Deseori întâmpinăm anumite probleme în legătură cu gestionarea timpului în viața de zi cu zi. Chiar și vizionarea nenumăratelor video-uri despre maximizarea productivității; deseori nu este de ajutor, ba chiar permite continuarea ciclului de amânare. În acest mod, am decis ca în acest articol să vă prezentăm câțiva pași ce vă vor ajuta să deveniți mult mai productivi atât la școală, cât și în timpul liber!

Citește mai departe, pentru a face cunoștință cu 5 pași ce vă vor ajuta să fiți mult mai productivi la școală, cât și în timpul liber!

Realizarea unui program zilnic ce va conține toate task-urilor din acea zi

Aceasta este o practică ce este urmată de nenumărate persoane în viața de zi cu zi. Organizarea gândurilor pentru o zi și planificarea lucrurilor mai metodic vă poate ajuta într-un mod mai eficient să vă organizați viața. Scrieți tot ce doriți să obțineți în ziua cutare într-un notebook; pe o tablă albă sau printr-o platformă digitală ce poate fi descărcată pe telefonul dvs. Pe măsură ce parcurgeți ziua, începeți cu încetul să verificați ceea ce ați reușit să finalizați cu succes; listarea astfel a sarcinilor într-o ordine cronologică. În acest mod, când vă uitați înapoi la ziua dvs.; vă veți simți mulțumiți de tot ce ați reușit să faceți pentru școală, dorind să realizați acest tip de program și în zilele următoare.

Ai grijă de spațiul tău personal

Studiile au demonstrat că doar 5% din oameni tind spre a-și menține birorile și camerele perfect ordonate; în acest mod având parte de o învățare mai eficientă. Având grijă de spațiul tău personal, în care de obcei obșnuiești să studiezi; vei reuți să-ți găsești materiale de lucru mai rapid, în acest mod economisind mai mult timp, ce mai târziu îl vei putea folosi în realizarea unei activități ce ține de dezvoltarea personală; acumulând în acest mod informații, care ar putea să-ți fie de folos în viitorul apropiat.

Ascultă melodii relaxante pe fundal în momentul studierii

Un studiu recent ne sugerează că ascultarea unei muzici relaxante sau din propriul repertoriu ne-ar putea îmbunătăți abilitățile de studiere; în acest mod așa numitul efect „Mozart” este deseori sugerat de către oamenii de știință când elevii doresc să aibă o invățare mai eficientă și autentică. Muzica de fundal poate îmbunătăți concentrarea asupra unei sarcini; oferind motivație și îmbunătățind starea de spirit. În timpul sesiunilor lungi de studiu, muzica poate contribui la formarea unei rezistențe. În unele cazuri, studenții au descoperit că aceasta îi ajută la memorare; probabil prin crearea unei dispoziții pozitive, care stimulează indirect formarea memoriei.

Pinterest

Evitarea folosirii social media în timpul temelor pentru acasă

Dezactivați notificările de pe telefon și evitați să vă uitați la social media în timpul realizării temelor pentru acasă. Este greu să obții ceva realizat dacă te uiți constant la un ecran; în acest mod desconcentrându-vă de la task-urile ce necesită să fie îndeplinite. Dezactivați notificările aplicațiilor dvs. și închideți orice programe de socializare pentru a evita cu totul tentația. Luați în considerare lăsarea telefonului într-o cameră separată sau cu cineva dacă nu îl folosiți pentru muzică și nu aveți nevoie de el pentru sarcina pe care încercați să o finalizați. 

Descompuneți sarcinile ce necesită să fie realizate

Când știți că aveți o sarcină mai lungă de îndeplinit pentru școală; cu o mulțime de cercetări, citiri suplimentare, colectarea datelor, citate și scrieri; ar trebui să vă acordați suficient timp pentru a o finaliza într-un mod calitativ. Realizarea acestora într-o singură ședință poate să nu vă ajute neapărat să îndepliniți sarcina productiv; deoarece aveți tendința de a face compromisuri asupra calității. În acest mod ar trebui să descompuneți acest tip de sarcini; în ajutor venind anumite aplicații ce se ocupă cu separarea eficientă a task-urilor.

Goodnotes VS Notability Features & Pricing (2019) | Best and VS

Ți-au fost de folos aceste sfaturi? Așteptăm răspunsul tău pe pagina noastră de Facebook și Instagram. Pentru a fi la curent cu toate oportunitățile ne poți urmări și pe Telegam!

Reporter Youth.md: Ciutac Evelina

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Freedom House oferă finanțare pentru proiecte ce vizează libertatea presei
Next 10 dintre cele mai populare romane scrise de Agatha Christie
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine + fourteen =