Freedom House oferă finanțare pentru proiecte ce vizează libertatea presei


finanțare libertatea presei

Libertatea în mass-media este importantă: cu acest îndemn Freedom House lansează un apel de cereri de finanțare pentru organizațiile neguvernamentale.

Freedom House solicită cereri de finanțare și sprijin din partea unor organizații non-guvernamentale și coaliții locale, înregistrate, cu sediul în Republica Moldova, Regiunea Parteneriatului Estic și Uniunea Europeană, care caută să sensibilizeze libertatea presei, libertatea de exprimare și mass-media independente în Republica Moldova, inclusiv în rândul publicului, comunităților marginalizate, guvernului, autorităților locale și altor sectoare.

Freedom House va selecta până la două (2) inițiative de advocacy pentru finanțare de până la 10.000 USD. Cererile vor fi luate în considerare în următoarele domenii tematice:

 1. Creșterea gradului de conștientizare cu privire la libertatea de exprimare / presa gratuită în rândul publicului larg din Republica Moldova;
 2. Consolidarea încrederii publicului în mass-media moldovenească independentă în epoca dezinformării;
 3. Promovarea jurnalismului bazat pe fapte și a schimbului de opinii;
 4. Încurajarea implicării active a cetățenilor în mass-media din Moldova;
 5. Țintește guvernul pentru a-și asigura angajamentul față de o presă gratuită în Republica Moldova.
 6. Sunt încurajate inițiativele menite să consolideze rolul mass-media în promovarea responsabilității pentru corupție, abuzuri ale drepturilor omului sau alte încălcări axate pe utilizarea, dezvoltarea sau susținerea abordărilor și proceselor interne.

Se va acorda prioritate organizațiilor și inițiativelor care se consideră libertatea presei sau organizații de sprijin sau agenți de transparență, responsabilitate și dezvoltare democratică. În plus, se va acorda prioritate acelor inițiative care abordează probleme de libertate de exprimare la nivel local sau regional sau libertatea presei.

Inițiativele selectate vor primi minimum 6 și maxim 10 luni de asistență financiară. Freedom House va sprijini campaniile publice, advocacy și alte inițiative de sensibilizare care vor spori gradul de conștientizare a publicului și vor responsabiliza guvernul și ceilalți actori relevanți pentru a lua măsuri concrete către îmbunătățirea respectului pentru libertatea presei și libertatea de exprimare în Republica Moldova.

Criterii de evaluare:

 • Viziune și obiective clare;
 • Inovativitate;
 • Parteneriate și implicare;
 • Public și acoperire;
 • Non-discriminarea și drepturile omului;
 • Pregătirea pentru dezvoltarea organizațională;
 • Fzabilitate în conformitate cu restricțiile COVID-19;

Se va acorda prioritate inițiativelor și campaniilor la nivel regional și local din Moldova, în special cele care se concentrează pe comunitățile de limbă rusă din Republica Moldova.

Aplicațiile la acest anunț ar trebui să demonstreze o înțelegere a principalelor nevoi organizatorice și / sau de campanie și dorința de a le aborda cu sprijinul Freedom House.

Criterii de eligibilitate:

Doar organizațiile necomerciale, asociațiile, inițiativele și fundațiile active din Republica Moldova, Uniunea Europeană sau Parteneriatul estic sunt eligibile pentru participarea la acest program.

Pentru a aplica, accesează acest link. Deciziile de selecție vor fi luate până la 15 decembrie 2020. Proiectele pot costa până la 10.000 USD.

Termen limită și instrucțiuni:

Cererile trebuie primite de Freedom House până la ora 23:59 EST pe 30 noiembrie 2020. Toate cererile de finanțare trebuie depuse electronic la eurasia@freedomhouse.org cu „Inițiativele de promovare a presei în Moldova” în subiect.

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Previous CICDE invită la un webinar gratuit despre „Integritatea procesului electoral”
Next Află acum care sunt cei 5 pași ce vă vor ajuta să fiți mult mai productivi la școală, cât și în timpul liber!
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *