Admiră colecția celor mai scumpe pietre prețioase din lume


pietre prețioase

Strălucitoare și frumoase, fiecare piatră prețioasă are valoare, în special pentru proprietari. Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au fost interesați de frumusețea pietrelor prețioase, pe care le utilizau adesea pentru a făuri obiecte de podoabă datorită calităților estetice. Dar v-ați întrebat vreodată care dintre multele pietre prețioase pe care ni le-a oferit Mama Natură sunt cele mai scumpe? Astăzi Youth.md va răspunde la această întrebare, prezentând 6 din acestea.

Berilul roşu

Rock stars: Diamonds may be a girl's best friend, but blood-red rubies are  a cut above other gemstones - CBS News

Berilul roşu mai este cunoscut şi sub numele de smarald cărămiziu sau smarald roşu. Această piatră preţioasă are diferite nuanţe, existând într-o gamă de culori de la zmeuriu roz până la roşu purpuriu. În ciuda numelui său de smarald cărămiziu, berilul roşu nu este un smarald; ci este o piatră preţioasă complet diferită. 

Benitoitul

Benitoit – Wikipedia

Benitoitul este o piatră preţioasă extrem de frumoasă, albastră, culoarea ei având o dispersie a luminii mai mare decât unele diamante. Această piatră preţioasă a fost descoperită în râul San Benito din California. De aici provine şi numele ei. Cu cât culoarea ei este mai închisă, cu atât dispersia luminii este mai redusă. Benitoitul nu este doar una dintre cele mai scumpe pietre preţioase din lume; ci este considerată şi una dintre cele mai frumoase pietre preţioase găsite până acum.

Smaraldul

Totul despre Smarald : Proprietati, ingrijire, bijuterii cu smarald

Smaraldul este una dintre cele mai populare pietre prețioase din lume și nu numai că încântă femeile care caută bijuterii fine din piatră prețioasă; dar a devenit și un mare favorit printre bărbați. Smaraldele au fost găsite peste tot în lume, dar cea mai mare parte a aprovizionării cu acest miracol verde provine din Zambia, Zimbabwe, Brazilia și Columbia. Problema cu smaraldele este că majoritatea au imperfecțiuni cel puțin minore, așa că atunci când un smarald natural impecabil vine la vânzare; acesta poate fi vândut la un preț uluitor.

Opalul negru

1.1ct (20 pcs) Multicolor Black Opal Gems from Ethiopia

Întunecat și misterios, opalul negru este foarte diferit de fratele său mai deschis, alb și aprins, opalul alb. Opalul negru se găsește, de asemenea, doar într-o singură regiune a lumii, în acest caz Lightning Ridge se află în New South Wales, în Australia. Cel mai mare și cel mai valoros opal negru din lume, o piatră prețioasă cunoscută sub numele de „cea regală” cântărește 306 de carate uriașe și este evaluată la puțin peste 3 milioane de dolari. A fost descoperit de un miner care l-a păstrat secret; ascuns în casa lui, timp de paisprezece ani înainte de a decide să se despartă de el.

Tanzanitul

Tanzanit - Wikipedia

Tanzanitul este o piatră prețioasă frumoasă la care să te uiți. Nuanțele sale violete profunde sunt diferite de strălucirea unui safir și are un aer de mister care îl face o alegere minunată atunci când creează bijuterii. După cum probabil ați ghicit din numele său; tanzanitul se găsește doar într-o singură locație; poalele Muntelui Kilimanjaro din nordul Tanzaniei. În momentul de față, cu 1.200 de dolari pe carat; Tanzanitul este o afacere în lumea pietrelor prețioase, dar se așteaptă să se schimbe pe măsură ce oferta scade.

Alexandritul

Alexandrite - Simple English Wikipedia, the free encyclopedia

Alexandritul a fost descoperit în Munţii Ural din Rusia în anul 1830 şi este o piatră preţioasă foarte rară, prin  urmare foarte greu de găsit şi cumpărat. Această piatră preţioasă este populară datorită proprietăţilor sale optice deosebite; suferă schimbări impresionante de culoare în funcţie de lumină, lucru determinat de faptul că este formată dintr-o combinaţie rară de minerale: crom, fier şi titan.

Dacă ți-a plăcut articolul nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Chirilov Cristian

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Dezvoltă-ți abilitățile de lider participând la Școala Tinerelor Femei Lidere
Next Vrei să îți dezvolți abilitățile digitale? Înscrie-te la tabăra de vară „Digital Camp”
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply