Află de ce natura are un rol important în existența umană alături de Youth.md!


natura

Plină de serenitate și armonie, natura este o oază care abundă în beneficii și experiențe. Arhaică și simplă în aparență pentru grăbitul om contemporan, atmosfera naturii este una complexă, care merită savurată din plin. Totuși, umanitatea definită de stilul de viață tensionat ignoră tot mai mult rolul naturii în existența acesteia.

Astăzi, Youth.md te invită să faci cunoștință cu beneficiile aduse de timpul petrecut în natură și te îndeamnă să ieși la plimbare în fiecare zi! 

man in black jacket walking on forest during daytime

1. Îmbunătățirea vitalității

Vitalitatea este o forța emoțională care luptă împotriva contradicțiilor interne și externe, dar și dinamica care definește entuziasmul din existența unui om. Timpul petrecut în natură îți îmbunătățește vitalitatea, având o influență remarcabilă asupra sănătății tale. Chiar și plimbările scurte reușesc să lase un impact benefic organismului tău. Dacă vrei să fii mai rezistent și să ai mai multă poftă în viața ta, ieși afară.

man in black jacket walking on gray sand during daytime

2. Creșterea nivelului imunității

Expunerea la plante și parcuri mărește imunitatea corpului uman. Deși nu simți la moment, atunci când petreci timpul într-un mediu natural, cum ar fi pădurile sau parcurile, funcția imunitară a organismului tău este în creștere.

O simplă plimbare îmbunătăţeşte respiraţia, măreşte bătăile inimii, calmează nervii, măreşte pofta de mâncare, creşte rezistenţa la oboseală. Chiar şi plimbările lente vor învigora organismul. Plimbările regulate pe jos vor consolida muşchii, articulaţiile, ligamentele, tot sistemul muscular şi scheletic.

woman in black jacket walking on pathway between green grass and trees during daytime

3. Primești fericire și satisfacție

Conexiunea omului cu natura este o relație ce s-a fundamentat cu milenii în urmă. Totuși, generațiile contemporaneității uită treptat cum să savureze timpul petrecut în anturajul vegetației.

Aflându-te la o plimbare în natură, uită de ritmul tensionat al vieții și încearcă să simți din seninătatea ambientului ce te înconjoară. Observă micile detalii ale tabloului al cărui spectator ești și înrămează-l cu o stare personală de fericire. Atribuind elementelor naturii o stare benefică, vei reuși să păstrezi activ acest sentiment.

Nu ezita și fă o obișnuință din timpul petrecut afară. Ieși cât mai des la plimbare și bucură-te de beatitudinea prezentă în anturajul naturii! 

Reporter Youth.md : Jangă Alexandru

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Oportunitate pentru tineri profesioniști: Fii speaker la conferința SEETEST 2021 în Belgrad
Next Lecturi filosofice studențești - o nouă ediție la USM
Mădălina Braghiş
About the author

Mădălina Braghiş

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × two =