TOP 3 cărți care te vor ajuta să gestionezi conflictele


cărti despre cum să gestionezi conflictele

Conflictele sunt parte a vieții noastre cotidiene. Fie că se întâmplă la serviciu, fie în familie sau uneori chiar și între persoane cu care abia dacă vă cunoașteți. Deși majoritatea din noi ar prefera să le evite, acest lucru este practic imposibil. Iată de ce am creat o listă de TOP 3 cărți care te vor ajuta să fii pregătit pentru o situație neprevăzută. Iar după lectura lor vei învăța cum să gestionezi conflictele care acum îți par nerezolvabile și înspăimântătoare. 

Comunicarea nonviolentă – Marshall B. Rosenberg

Psihologul american Rosenberg expune în cartea sa metoda comunicării nonviolente, care te poate ajuta în rezolvarea conflictelor, dar și la renunțarea la tiparele de gândire și cutumele care pot duce la apariția acestora. „Comunicarea nonviolentă” este o carte care te poate ajuta să previi conflicte și mai mult de atât. Interacțiunile cu toți cei din jur pot beneficia de pe urma acestei lecturi care te învață despre relații care sunt bazate pe compasiune, respect și cooperare. De altfel, scrierile lui Rosenberg sunt inspirate după filosofia lui Gandhi, dar au și o bază științifică, pornind de la cercetările lui Carl Rogers asupra empatiei. Dacă ai nevoie de motive suplimentare ca să citești „Comunicarea nonviolentă”, află că a fost tradusă în peste 30 de limbi și a fost vândută într-un milion de exemplare.

Making Conflict Work: Harnessing the Power of Disagreement – Peter T. Coleman, Robert Ferguson

Robert Ferguson și Peter Coleman sunt psihologi consultanți și conflictologi consultanți în SUA. Ei oferă servicii de consultanță ONU, Băncii Mondiale și Departamentelor de Stat SUA. Dacă aveți multe scopuri, veți avea și multe conflicte, afirmă autorii. Dar acest lucru nu este neapărat o problemă. Coleman și Ferguson au descris în carte cum să transformi orice conflict într-o punte spre dezvoltare. Ei compară conflictul cu focul, care poate arde totul în jur. Dar, dacă ai grijă de el, atunci focul te poate încălzi. Tot așa și un conflict poate avea părți pozitive. Cartea oferă 7 strategii care te vor ajuta să găsești beneficii în orice situație de conflict.  

The Art of Conflict Management: Achieving Solutions for Life, Work, and Beyond – Michael Dues

Conflictul este parte a vieții. Cartea conține 24 de lecții de la cei mai renumiți conflictologi din toată lumea, care demonstrează unul și același lucru: cel mai mult contează să nu te focusezi pe problemă. Uneori este important doar să înțelegi că nu ești tu cel vinovat de toate. O abordare detașată a conflictului te va putea ajuta să îți realizezi scopurile. Adevăratul câștigător al conflictului în cazul dat va fi cel care va reuși să aducă adversarul pe terenul său și să îl transforme în partener. Cartea a avut o popularitate imensă în SUA, iar în format audio a fost în TOP-10 cele mai populare cărți pe Amazon.

Articol realizat de membrii Asociației Studenților PsyNation.

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md! 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Concurs pentru adolescenți: Cum economisim inteligent?
Next Ești interesat de mindfulness și vrei să afli mai multe? Înscrie-te la acest webinar gratuit
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply