Cum scapi de stres 5 metode eficiente pe care să le urmezi


Ne confruntăm ades cu situații ce ne provoacă stres. Ele pot apărea din varii motive: o disensiune la locul de muncă, o conversație în contradictoriu sau mai multe task-uri nefinalizate. Ne putem simți incapabili să soluționăm problema în acel moment. Mai important decât atât, să scăpăm de starea care a pus stăpânire asupra noastră.

Cum îți dai seama că ești stresat?

  1. Simți că pleacă pământul de sub picioare;
  2. Ți se încordează tot corpul;
  3. Fără să observi clipește de 3 ori mai mult ca de obicei.

Există câteva metode care te vor ajuta să menții situația sub control:

1. Respiră adânc

Controlul respirației este cea mai ușoară și mai la îndemână modalitate de a te detensiona. Tot ce ai de făcut este să faci un exercițiu de respirație și de concentrare în același timp: să faci ceea ce-ți place, ce te relaxează.

2. Ieși la o plimbare

Este destul zece minute să te plimbi. Scopul plimbării este să te desprinzi de ceea ce făceai și să permiți inimii și corpului să se liniștească. Relaxează ochii, privește în jur, dă timp minții să analizeze situația încordată în care te afli.

Diagnostik von Stress und Stressbewältigung | Hogrefe

3. Gândește-te la ceva frumos

Fiecare om are vise, concentrează-te pe ele. Închide ochii și permite imaginației să creeze lucruri frumoase în mintea ta. Începe să zâmbești și continuă așa cel puțin 20 de minute. Dacă îți place să asculți muzică, creează o armonie între vise și melodia preferată.

4. Trage un pui de somn

Somnul este cel mai bun remediu împotriva stresului. După el mintea gândește altfel, starea de spirit se va schimba și te vei simți mult mai bine.

5. Mănâncă dulciuri

Pleacă la magazin într-o plimbare, cumpără o înghețată și savureaz-o din plin. Ciripitul păsărilor, frumusețea naturii și gustul înghețatei îți va schimba dispoziția. Dacă este iarnă, mănânc-o privind un serial. Desigur, cântarul poate să sară peste kilogramele dorite dacă depășești norma. Așa că ai grijă!

Pe lângă aceste metode mai există milioane, însă toate vor avea efect doar cu o condiție: să-ți dorești cu adevărat să te relaxezi. Nu uita, că după ploaie apare soare, orice eșec este urmat de succes și orice problemă are rezolvare.

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Banu Valeria

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Biblioteca Naţională a Republicii Moldova a dat start celei de a 5-a ediții a Zilelor Științei - „Științele fundamentale pentru dezvoltare durabilă”
Next Eseul de admitere la Universitate, vezi condițiile de scriere
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 2 =