Știai că procrastinarea poate avea beneficii? Vezi care sunt acestea!


procrastinarea beneficii

Procrastinarea un termen folosit pe larg în societatea modernă este asociat cu a fi neproductiv sau inutil. Deseori, procrastinarea duce la stres și la sentimente de vinovăție, însă sfatul nostru este să nu fii atât de dur cu tine și află în articolul de mai jos beneficiile surprinzătoare a procrastinării!

Procrastinarea duce la stabilirea priorităților

Mulți oameni au dificultăți în prioritizarea sarcinilor. Cu toatea acestea prioritizarea este absolut necesara în toate aspectele vieții, trebuiind să ne concentrăm și să putem filtra lucrurile de cea mai mare importanță. Astfel, datorită procrastinării, învățăm să ne debarasăm de sarcinile inutile, pentru a depune toate forțele în lucrurile care merită. În acest mod nu pierzi timpul pe lucruri care nu contează și chiar ajungi să te simți productiv cu timpul.

Ce priorități am? - Alexandru Fintoiu

Procrastinarea poate stimula creativitatea 

În timp ce amâni o anumită sarcină, mintea ta este încă conștientă de necesitatea îndeplinirii acelui lucru în cele din urmă. Procrastinarea oferă ideilor tale timp să se filtreze; îți permite să te așezi și să abordezi sarcina după ce subconștientul tău a prelucrat-o. Acesta poate duce la o idee inovatoare sau creativă sau la un nou mod de a executa sarcina. De asemenea, vă poate oferi o soluție mai eficientă. Astfel rezultatul ar putea fi un produs mai bun. 

Misterele creierului: unde se naște creativitatea? [studiu]

Te poți bucura de lucrurile care îți plac

Dacă amânarea înseamnă că poți să te bucuri de ceva astăzi și totuși poți finaliza tot ce ți se cere înainte de a fi făcut – chiar dacă sunt doar câteva ore sau câteva minute înainte – ai realizat tot ceea ce ți-ai propus. Deci, dacă petreci cu prietenii tăi toată ziua, dar totuși îți termini proiectul seara și îl trimiți până la termenul limită, atunci te poți bucura atât de o viață socială activă, cât și de performanțe la lucru/școală.

infografic) Citesc din plăcere sau doar pentru că se cere la școală? Ce  atitudine față de lectură au elevii din Moldova - #diez

Amânarea sarcinilor reduce eforturile inutile

În vremurile schimbătoare de astăzi, nimic nu este constant. Este posibil ca o sarcină care ți s-a atribuit să nu fie necesară, în cele din urmă. Dacă execuți fiecare sarcină imediat ce vine, s-ar putea să te trezești făcând lucruri care nu trebuiau făcute. Amânarea sarcinilor până la apropierea termenului limită ar putea doar să elimine unele eforturi inutile atunci când aceste lucruri se schimbă. 

Nu contează efortul, durerea trece - Bogdan Drăgotoiu

Nu ezitați să accesați alte articole marca Youth.md pentru mai multe informații utile și interesante și nu uitați să vă împărtășiți ideile pe paginile noastre de Facebook și Instagram!

Reporter: Lazari Delia
Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Biroul relații cu diaspora lansează o nouă rundă de granturi
Next Evenimente pentru tineri // Comunitatea Tinerilor Politicieni invită tinerii la un webinar gratuit
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply