Biroul relații cu diaspora lansează o nouă rundă de granturi


granturi diaspora

Biroul relații cu diaspora (BRD) din cadrul Cancelariei de Stat lansează apelul pentru o nouă rundă de granturi în cadrul Programului DIASPORA ENGAGEMENT HUB (DEH).

Subprograme în cadrul Diaspora Engagement HUB:

  • REÎNTOARCEREA PROFESIONALĂ A DIASPOREI – scopul este valorificarea capitalului uman și experienței profesionale ale migranților calificați prin transfer de tehnologii, competențe și contacte obținute peste hotare, pentru dezvoltarea economică, socială și culturală a Republicii Moldova. Pentru această categorie vor fi oferite granturi a câte 40 000 MDL. 
  • PROIECTE INOVATIVE ALE DIASPOREI – scopul este stimularea și promovarea inițiativelor cu caracter inovator ale diasporei ce contribuie la dezvoltarea economică, socială și culturală a Republicii Moldova. Pentru această categorie vor fi oferite granturi a câte 50 000 MDL.
  • SUBPROGRAMUL DESTINAT TINERILOR DIN DIASPORĂ – scopul este susținerea implementării și promovării inițiativelor și ideilor tinerilor (18-35 ani) din diasporă pentru dezvoltarea economică, socială și culturală a Republicii Moldova. Pentru această categorie vor fi oferite granturi a câte 50 000 MDL.

Perioada de implementare a activităților pentru fiecare proiect este de la 2 săptămâni până la 2 luni.

Termenul de prezentare a raportării finale –  15 noiembrie 2021.  

Domenii eligibile pentru finanțare:

Educație; sănătate; cultură și arte; administrarea afacerilor; industria creativă; tehnologii informaționale și comunicații; dezvoltarea urbană și rurală; arhitectură și design; inginerie; cercetare științifică; antreprenoriat social; administrare publică; comunicare, jurnalism și relații cu publicul; participarea diasporei în procesul de luare a deciziilor.

Activități eligibile: 

Campanii, concursuri, târguri, simpozioane, festivaluri, forumuri, seminare, instruiri, mese rotunde, expoziții, dezbateri, consultări, congrese, conferințe, schimburi de experiență bilaterale şi multilaterale, întâlniri oficiale, crearea de site-uri şi reţele de comunicare, realizarea unor emisiuni radio şi televizate, precum şi alte acţiuni similare, procurarea echipamentului tehnic (laptop, proiector, etc.) din sursele proiectului este acceptată doar cu condiția donării acestuia prin contract de donație la instituții bugetare.

Data limită pentru depunerea dosarelor: 18 aprilie 2021, ora 23:59.

Pentru informații suplimentare despre procedura de aplicare și Regulament, accesați anunțul oficial (link aici).

Descoperă mai multe job-uri part-time și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Pași simpli de urmat pentru o carieră de succes
Next Știai că procrastinarea poate avea beneficii? Vezi care sunt acestea!
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × two =