Informaţie utilă pentru tineri. Cele mai populare genuri muzicale din lume


informaţie utilă pentru tineri

Muzica are un rol foarte important în viața fiecăruia. Fie că o ascultăm pe stradă, în mașina sau acasă, melodiile noastre preferate sunt peste tot. Deşi, majoritatea preferă o gamă variată de artiști, există câteva genuri de muzică prezente în playlist-urile tuturor, indiferent de cultură, limbă sau țară. Citeşte această informaţie utilă pentru tineri şi află mai multe!

Hip hop

În mod surprinzător, site-urile de streaming au descoperit că muzica hip hop și-a recâștigat din popularitate. Acest gen de muzică a devenit cel mai ascultat în întreaga lume. Hip hop-ul a apărut în anii ’70,  în cartierul Bronx din New York. Ritmurile pieselor au fost inspirate din muzica jamaicană și din melodiile soul. Acest stil muzical a câștigat în popularitate în anii ’90, când a depășit granițele SUA și a revoluționat modul în care se producea muzica. Cei mai populari artiști hip hop din toate timpurile sunt considerați Jay Z, Eminem, Tupac Shakur, The Notorious B.I.G., 50 Cent, Lil Wayne și Snoop Dogg.

Rock

Un alt gen muzical extrem de popular în întreaga lume este rock-ul și pe bună dreptate. Rock-ul a derivat din muzica clasică si blues, dar s-a axat pe chitară electrică. În acest moment, este unul dintre cele mai cunoscute  genuri de muzică, iar formațiile rock atrag audiențe masive în întreaga lume, în special când vine vorba de concerte live și festivaluri de profil. Cele mai faimoase formații rock din toate timpurile sunt The Beatles, The Rolling Stones, The Who, Led Zeppelin, Queen, Pink Floyd, U2, Guns N’ Roses şi Radiohead. 

Pop

Muzica pop este și ea una dintre cele mai ascultate genuri din lume. Printre cele mai uşor recunoscute formații din lume sunt cele pop, iar concertele acestor artiști s-au transformat în adevărate spectacole. Nu este de mirare că acest gen muzical este pe locul doi la capitolul fani loiali. Termenul de pop a derivat din termenul “popular”, iar acest gen muzical își are originile în anii ’50, fiind influențat de cântăreții rock’n’roll, care au lansat melodii simple care să fie pe placul unei mase mari de oameni. Printre cei mai populari artişti pop se numără Madonna, Elton John, Rihanna, Mariah Carey, Britney Spears, Lady Gaga, ABBA şi David Bowie

Heavy metal

Heavy metal este unul dintre cele mai populare genuri muzicale din lume. Heavy metal își găsește radăcinile în albumele lui Jimi Hendrix, Cream si Led Zeppelin din anii ’60, dar momentul în care heavy metal a devenit un adevărat fenomen este apariția formației Black Sabbath în 1968. Volumul puternic si chitara electrică erau însoțite acum de comentarii sociale directe. Melodiile aveau un mesaj specific ce făcea referință la subiecte tabu, precum corupția politică, religie sau consumul de droguri. Astfel, nu este de mirare că heavy metal are cei mai loiali fani în întreaga lume. Cele mai cunoscute formații de heavy metal sunt: Iron Maiden, Metallica, Black Sabbath, Judas Priest, Megadeth, Slayer şi Slipknot.

K-pop

K-pop e un gen muzical originar din Coreea de Sud , caracterizat de mai multe stiluri muzicale – pop, muzică electronică, hip hop, rock, R&B. În ultimii ani, a evoluat într-o mică subcultură între adolescenții și adulții tineri din Asia de Sud-Est și Centrală, concentrată în jurul trupelor și cântăreților genului. Potrivit revistei de muzică americană “Rolling Stone”, K-pop este un „amestec de muzică occidentală și de pop japonez”. K-pop «amestecă stiluri și combină rappinng-ul cu efecte vizuale și sonore impresionante“. K-popul nu este doar muzică, el a crescut în popularitate în întreaga lume, fiind condus de interesul pentru tendinţele în modă, muzică și cultură sud-coreeană. Cele mai cunoscute band-uri din lumea Kpop sunt: BTS, BlackPink, EXO, TWICE, Stray Kids.

Muzica este legătura de chei fermecate, cu care se deschid uşile universului sufletesc. Voi ce gen de muzică preferați să ascultați? Spune-ne mai multe pe pagina noastră de facebook!

Reporter: Proțap Erica

Mai multe sfaturi și informaţie utilă pentru tineri găsești în categoria Biblioteca.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Finanțare: Primăriile orașelor și municipiilor care au un Program de Revitalizare Urbană
Next Sfaturi de reporter. Cum să fii productiv în 5 pași simpli!
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 + twelve =