Program de granturi destinat OSC-urilor locale care vor crea/dezvolta întreprinderi sociale pentru tineri NEET


Fundația Est-Europeană anunță lansarea Programului de granturi destinat OSC-uri locale care vor crea sau dezvolta întreprinderi sociale care facilitează angajarea tinerilor femei și bărbați NEET.

Context:
În Februarie 2021, Fundația Est-Europeană a demarat proiectul „Oportunități mai bune pentru tinerii și tinerele care nu beneficiază de educație, formare și locuri de muncă (Inițiativa de Incluziune a Tinerilor și Tinerelor NEET)”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia. Proiectul este  implementat de Fundația Est-Europeană în parteneriat cu Consiliul Național al Tineretului din Moldova, Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare și Agenția pentru Dezvoltare Regională din Transnistria.
Proiectul are scopul de a contribui la incluziunea și abilitarea tinerilor NEET (care nu beneficiază de educație, formare și locuri de muncă) prin implicarea activă a societății civile. Proiectul este orientat spre o abordare tridimensională:

  • advocacy pentru politici publice mai incluzive;
  • implicarea OSC-urilor în elaborarea și implementarea serviciilor incluzive concentrate pe tinerii și tinerele NEET;
  • implicarea activă a OSC-urilor în elaborarea și implementarea măsurilor pozitive orientate spre cei mai vulnerabili tineri NEET.

Scopul și prioritățile programului de granturi:
de a crea oportunități de angajare mai bune pentru tinerii NEET prin intermediul întreprinderilor sociale care vor fi gestionate de OSC.

Activități eligibile în cadrul acestui program de granturi:

  • Înființarea de întreprinderi sociale sau dezvoltarea unei întreprinderi sociale existente, în ambele cazuri fiind axate pe includerea tinerilor NEET în angajare sau în educație;
  • Oferirea instruirii profesionale, instruirii în domeniul angajării sau a instruirii pentru abilități sociale în vederea facilitării integrării în câmpul muncii a tinerilor NEET;
  • Fezabilitate din punct de vedere financiar;
  • Asigurarea contribuției ne-monetare a cel puțin 20% din partea solicitantului sau din alte surse;
  • Respectarea aspectului de protecție a mediului;
  • Explorarea soluțiilor digitale, instrumentelor și inovațiilor;
  • Implementarea proiectelor în orice regiune a ţării, inclusiv în Găgăuzia şi Transnistria.

Bugetul

Suma totală disponibilă pentru acest concurs de granturi este de 80 000 EUR. Suma maximă oferită per proiect nu va depăși 20 000 EUR. Perioada de implementare a proiectelor, finanțate în cadrul acestui concurs de granturi, va fi minim de 10 de luni.

Detalii și fișierele nesesare aplicării le găsiți aici:

Propunerile de proiect cu subiectul „Concurs de granturi antreprenoriat social tineri NEET” vor fi transmise prin e-mail la adresa concurs@eef.md

Data-limită de depunere a propunerilor de proiect este 15 iunie 2022.

Atenție! Propunerile incomplete nu vor fi evaluate. Propunerile și materialele primite nu vor fi returnate. Este necesar respectarea formatului original a documentelor atasate la anunț (Word / Excel). Nu vor fi acceptate documentele PDF sau link-uri Google docs.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md! 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job // diez angajează reporter(ă)
Next Granturi pentru ONG-uri, APL-uri, instituții educaționale oferite de Ambasada Republicii Bulgare
Ecaterina Braguță
About the author

Ecaterina Braguță

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − 2 =