Concurs de granturi mici pentru redacțiile mass-media regionale


API lansează Fondul de asistență tehnică și îmbunătățiri IT, destinat instituțiilor mass-media regionale independente (ziare, TV/Radio, portaluri de știri) și anunță un concurs de granturi mici pentru dezvoltarea capacităților tehnice ale redacțiilor regionale.

Fondul de asistență tehnică și îmbunătățiri IT este parte a Școlii de management și publicitate pentru mass-media regionale, desfășurată în Republica Moldova de API și FOJO Media Institute (Suedia).

Din Fondul de asistență tehnică și îmbunătățiri IT vor fi oferite până la 5 (cinci) granturi mici de până la 2000 EURO fiecare, care vor putea fi solicitate de redacțiile instituțiilor mass-media regionale independente (ziare, TV/Radio, portaluri) din R. Moldova

Acest concurs de granturi mici se va focaliza pentru următoarele scopuri:

  • Consultanță și asistență tehnică pentru îmbunătățiri IT (servicii de programare și dezvoltare IT, web design, aplicații pentru publicitate online, alte setări și îmbunătățiri tehnice);
  • Procurarea softurilor necesare;
  • Procurarea echipamentului necesar pentru consolidarea capacității tehnice (cu specificarea exactă a parametrilor tehnici).

Granturile NU vor putea acoperi cheltuieli salariale pentru colaboratorii redacției, cheltuieli administrative și de coordonare, costurile de producție ale redacției.

Acest concurs de granturi mici este deschis tuturor instituțiilor mass-media regionale independente, însă redacțiile care au participat la diferite etape ale Școlii de management și publicitate vor avea prioritate.

Dosarul de participare la concurs va include următoarele documente obligatorii:

  • Cererea de finanțare, completată în baza formularului standard (descărcați AICI);
  • Bugetul detaliat, completat în baza formularului standard (descărcați AICI);
  • Extras din registrele de stat privind proprietarii/administratorii persoanei juridice, eliberat cu cel mult trei luni până la data depunerii dosarului.

Redacțiile beneficiare de granturi mici vor încheia un contract cu API, obligându-se să utilizeze sursele oferite în strictă conformitate cu destinația aprobată inițial și să prezinte rapoarte narativ și financiar de realizare a proiectului. Perioada de implementare: cel mul 6 (șase) luni.

Dosarul de participare la concursul de granturi mici va fi transmis la adresa electronică api@api.md cu mențiunea „Fond asistenta tehnica”.

Data-limită de acceptare a dosarelor: 24 februarie 2020, ora 18.00.

Dosarele incomplete nu vor fi examinate.

Pentru alte informații, contactați-ne la numărul de telefon 022 220996 (persoană de contact – Petru Macovei).

Programul este desfășurat de Asociația Presei Independente (API) cu sprijinul FOJO Media Institute din Suedia și cu suportul financiar al Institutului Suedez (SI) și al Agenției suedeze pentru dezvoltare internațională (Sida).

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, pe youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous IDIS Viitorul angajează specialist relații publice și comunicare
Next Tinerii pot beneficia de un program de stagiu în SUA
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + twelve =