6 paşi cum să îţi îmbunătăţeşti memoria şi să înveţi cât mai rapid


Pentru majoritatea tinerilor, septembrie înseamnă un nou început de  şcoală, din nou teste, concursuri, dar şi un timp petrecut frumos cu colegii. La început de an, creierul nostru are nevoie de o perioadă de adaptare pentru a putea asimila informația complexă din cadrul orelor. Astfel, în acest articol, poţi urmări 6 paşi cum să îţi îmbunătăţeşti memoria şi să înveţi cât mai rapid.

  • Citeşte, citeşte şi iar citeşte

Este metoda cea mai simplă şi uşor de realizat pentru a-ţi antrena creierul. Nu contează dacă citeşti reviste, fragmente, romane, poezii, manuale, indiferent de acestea, creierul are parte de antrenament cu fiece frază pe care o lecturezi. Astfel, protejezi memoria şi dezvolți spiritul de observație.

  • Meditează

În fiecare zi, cel puțin pentru 15 minute, corpul nostru necesită să mediteze. Meditând, noile informații sunt revizuite şi ,,stocate” în creier. Cei mai mulţi oameni de succes afirmă că meditează în fiecare zi pentru a-şi analiza activitățile şi a elabora o concluzie.

  • Scrie, notează

Ceea ce înveţi sau citeşti- scrie. Fă-ţi notiţe de fiecare dată. Scrie întrebări asupra celor explorate şi, apoi, răspunde. Adaptează informațiile pe înţelesul tău şi utilizează-le cât mai mult posibil.

  • Studiază în timp scurt

Pentru a-ți îmbunătăţi memoria şi a învăța rapid, recomandăm să studiezi de mai multe ori pe zi acelaşi subiect, dar în perioade scurte de timp, decât o singură dată, dar un timp îndelungat. Creierul are nevoie de pauză, ca să prelucreze informaţia şi să o analizeze.

  • Asociază

Oamenii de şțiinţă sugerează ca lucrurile pe care le înveți recent să le asociezi cu alte lucruri pe care deja le cunoşti. Reformulează, explică-ţi ţie ce reprezintă cele învățate şi fă conexiuni cu lumea din jurul tău.

  • Ține un regim corect

Important este să depinzi de un orar, să nu pierzi timp, dar să îl foloseşti în favoarea dezvoltării tale. Sportul, cât şi regimul alimentar, au o influență majoră. Mişcarea acționează asupra reamintirii unor lucruri şi ajută creierul să se odihnească. Consumul regulat de coacăze, de asemenea, îmbunătăţeşte memoria spaţială. 

Aceşti paşi te pot ajuta să progresezi în a învăța mai rapid şi eficient. Îţi dorim mult succes în noul an de studiu care a început!

Reporter: Tomov Ana-Maria 

Acest articol a fost adăugat în cadrul campaniei #casăștii, ce se desfășoară în contextul proiectului „Sporirea accesului tinerilor la programele naționale și internaționale de dezvoltare personală”, implementat în cadrul Programului de Granturi 2019 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Previous Alătură-te echipei ABRAZIV și obține experiență în domeniul jurnalismului
Next Înscrie-te la cursuri și beneficiază de experiență în domeniul IT

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *