5 șiretlicuri pentru a învăța mai ușor o limbă străină!


limbă străină

În zilele noastre, a devenit primordial să cunoşti o limbă străină sau mai multe. Datorită acestor cunoștințe, evităm dificultățile întâlnite în călătorii, în interacționarea cu persoane noi din diferite părți ale lumii sau în dezvoltarea noastră ca și personalitate.

Cunoașterea limbilor străine ne oferă o mulțime de avantaje. Însă oricare ar fi motivul pentru care îți dorești să înveți o limbă străină, iată câteva sfaturi care îți vin în ajutor:

  • Stabileşte-ţi un plan clar de acţiune

Rezervă-ți câteva ore pe zi pentru învățare și exersare. Nu te lenevi şi muncește zilnic!

  • Memorează cuvinte noi

Se spune că repetiţia este mama învăţăturii, iar în cazul limbilor străine regula se aplică cu atât mai mult. Repetă zilnic cât mai multe cuvine, studiază cum vorbesc alte persoane în limba respectivă. 

  • Vorbeşte cu un nativ

Încearcă să îți faci prieteni străini, de aceiași vârstă cu tine, online. Vorbiți despre intereseșle comune, vreme, țări, orice! În acest mod, poți practica pronunția și exprimarea orală. Procesul de învățare poate deveni chiar distractiv. Însă ai grijă cu cine te împrietenești!

  • Folosește stickere

Lipește pe mobilă,  produse de îngrijire, produse alimentare, câte un sticker cu traducerea în limba pe care o înveți. Acest lucru te va ajuta să memorezi mai ușor vocabularul uzual al limbii!

  • Bucură-te de fiecare pas pe care îl faci

De cele mai multe ori, oamenii tind să își abandoneze obiectivele la mijlocul drumului. E foarte important să nu faci acest lucru și să continui să exersezi în fiecare zi, încearcă să te bucuri citind sau ascultând despre lucruri care îți plac: călătorii, muzee, artă etc.

Bonus: Combină utilul cu plăcutul

Dacă ești obosit și ai nevoie de pauză, poți privi un film în limba pe care o înveți, citi o carte sau asculta muzică. Crede-mă, poți afla multe cuvinte și expresii noi!

Nu rata șansa de a te distra învățând! Descoperă lumea prin limbile străine și profită de fiecare oportunitate! Sper ca aceste sfaturi marca Youth.md îți vor fi utile!

Reporter: Samson Paula

Previous Informaţie utilă pentru tineri. Istoria muzicii clasice!
Next It's Business Time acest weekend la Centrul Municipal de Tineret Chișinău
Tomov Ana-Maria
About the author

Tomov Ana-Maria

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *