5 filme care îți vor arăta noi perspective despre antreprenoriat


filme antreprenoriat

Indiferent dacă ești informat sau nu, interesat, implicat sau total străin, ai șansa să petreci aproximativ două ore combinând utilul cu plăcutul. Creează un checklist din filmele pe care le găsești mai jos și încearcă să te delectezi cu cinematografia deosebită informându-te despre Antreprenoriat.

1. The pursuit of happiness

„The pursuit of happiness” este un film dramatic biografic american din 2006 regizat de Gabriele Muccino și cu Will Smith în rolul lui Chris Gardner, un vânzător fără adăpost.  Fiul lui Smith, Jaden Smith, co-jucător, debutând în film ca fiul lui Gardner, Christopher Jr. Scenariul lui Steven Conrad se bazează pe cele mai bine vândute memorii din 2006 cu același nume, scrise de Gardner împreună cu Quincy Troupe. Filmul este despre lupta de aproape un an a lui Gardner pentru a nu mai fi  fără adăpost. Ortografia neobișnuită a titlului filmului provine dintr-o pictură murală pe care Gardner o vede pe peretele exterior al grădiniței  pe care o frecventează fiul său.

2. Generation Startup

Generation Startup surprinde luptele și triumfurile a șase absolvenți de facultate recenți care au pus totul pe linie pentru a construi startup-uri în Detroit.  Filmat pe parcursul a 17 luni, este o privire sinceră, în tranșee, la ceea ce este nevoie pentru a lansa o pornire.  Regizat de Cynthia Wade, câștigătoarea Premiului Academiei și de regizorul premiat Cheryl Miller Houser, filmul celebrează asumarea riscurilor, revitalizarea urbană și diversitatea, oferind în același timp un îndemn vital la acțiune – cu antreprenoriatul la un nivel record, viitorul economic al țării este  miza.

3. Fondatorul (The Founder)

„Fondatorul” este fascinat datorită eroului său, fondatorul rețelei McDonald’s, Ray Kroc (Michael Keaton), dar îngrozitor datorită modului în care și-a construit imperiul.  Acest gen de ambivalență este grozav, de fapt este un semn distinctiv al dramei bune. Dar există prea multe momente în care „Fondatorul” devine o variantă de business-dramă a problemei filmului de război identificată de Francois Truffaut: “Este greu să faci un film cu adevărat anti-război, deoarece războiul este inerent cinematografic și atunci când îl arăți, oamenii sunt măturați în acțiune oricum.

4. Rețeaua de socializare

Rețeaua de socializare (engleză The Social Network) este un film biografic, dramă din 2010 regizat de David Fincher și avându-l ca scenarist pe Aaron Sorkin. Adaptat după cartea din 2009 a lui Ben Mezrich The Accidental Billionaires, filmul surprinde momentele fondării site-ului Facebook și procesele care au urmat după. Nici Mark Zuckerberg și nici un angajat al Facebook nu a luat parte la proiect, deși Eduardo Saverin a fost consultant pentru cartea lui Mezrich. Zuckerberg a criticat inacuaratețea faptelor dar a felicitat creatorii filmului pentru alegerea aceleași garderobe pe care o avea la acea perioadă.

 A primit opt nominalizări la Premiile Oscar la categoriile Cel mai bun film, „Cel mai bun regizor” (Fincher) și Cel mai bun actor” (Eisenberg), din care a câștigat numai trei: „Cel mai bun scenariu adaptat”, Cea mai bună coloană sonoră” și Cel mai bun montaj”. A mai câștigat la a 68-a ediție a Premiilor Globul de Aur Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun film (dramă), Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu și Cea mai bună coloană sonoră.

5. Walt Before Mickey

Walt Before Mickey este un film dramatic biografic american din 2015 despre primii ani ai Walt Disney, bazat pe cartea Walt Before Mickey: Disney’s Early Years, 1919–1928 de Timothy S. Susanin, cu o prefață scrisă de Diane Disney.  Filmul îi are în rolurile principale pe Thomas Ian Nicholas în rolul Walt Disney, Armando Gutierrez în rolul lui Ub Iwerks și Jon Heder în rolul lui Roy Disney.  Filmul acoperă primii ani de afaceri ai lui Walt Disney, timp în care a început diverse afaceri, inclusiv Laugh-O-Gram Studio și The Walt Disney Company, împreună cu animatorul Ub Iwerks și Roy Disney.

Bonus. Am să las aici pentru voi și unul din filmele mele preferate despre antreprenoriat, e ușor de vizionat, motivațional, și plăcut de finisat.

6. Internul

Începerea unui nou loc de muncă poate fi o provocare dificilă, mai ales dacă sunteți deja pensionat.  Căutând să se întoarcă în joc, văduvul Ben Whittaker (Robert De Niro), în vârstă de 70 de ani, profită de ocazia de a deveni stagiar senior la un site de modă online.  Ben devine în curând popular printre colegii săi mai tineri, inclusiv Jules Ostin (Anne Hathaway), șeful și fondatorul companiei.  Farmecul, înțelepciunea și simțul umorului lui Whittaker îl ajută să dezvolte o legătură specială și o prietenie tot mai mare cu Jules.

Acest weekend poate deveni mai interesant cu filmele propuse în cinematografia voastră personală.

De asemenea sper să fie o efectivă sursă de informare pentru cei ce se vor scufunda cu toată voința în această emisferă. Pentru mai multe informații nu ezitazi să acesazi pagina noastră Youth.md și să ne lasați întrebări pe păginile noastre de Facebook și Instagram.

Reporter: Zlatov Magdalena
Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Centrul de proiecte culturale Arta Azi vă invită la premiera spectacolului „O țară duty free”
Next Află cine sunt Beatrice și Bianca Ciobanu și ce afacere dezvoltă la noi în țară
Erica Protap
About the author

Erica Protap

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 + 5 =