Studenții și tinerii cercetători au ocazia de a se implica în Școli de Vară din Letonia, ediția 2021


școli de vară letonia 2021

Studenții internaționali, personalul academic și de cercetare au posibilitatea de a solicita participarea la școlile de vară din Letonia finanțate prin burse de stat. Cererea de aplicare este deschisă până la data de 1 aprilie.

Posibilitatea de a participa la una dintre cele 8 școli de vară

În 2021, candidații pot alege dintre 8 școli de vară organizate de instituțiile de învățământ superior din Letonia – Universitatea din Letonia, Universitatea Daugavpils, Academia de Artă din Letonia, Universitatea Tehnică din Riga, Universitatea de Științe Aplicate RISEBA și Universitatea Turiba.

Anul acesta, școlile de vară vor fi dedicate unor subiecte precum etnoturismul și ecoturismul, arta letonă, limba și cultura letonă, arhitectura din lemn letonă, animația 3D, bioeconomia, arhitectura efemeră și designul urban, precum și comunicarea de afaceri în „New Normal”.

Pentru candidații din peste 40 de țări

Studenții interesați, personalul academic și de cercetare din peste 40 de țări eligibile pot aplica. Țările eligibile au semnat un acord privind cooperarea în domeniul educației și științei cu Letonia și sunt alte țări partenere din Europa, Asia, America de Nord și de Sud.

Fondurile de bursă pentru organizarea școlilor de vară

Finanțarea burselor va fi transferată organizatorilor școlii de vară, nu vor fi înmânate bani câștigătorilor bursieri letoni. Participanții la școlile de vară trebuie să acopere singuri cheltuielile de călătorie din țara de origine până la sediul școlii de vară din Letonia, precum și cheltuielile cu asigurările și vizele.

Documentele necesare școlilor de vară trebuie trimise direct organizatorilor școlilor de vară și vor informa toți solicitanții despre rezultatele concursului de burse.

Mai multe informații:

Mai multe informații despre condițiile de depunere a cererilor, solicitanții eligibili, procedura, dispozițiile financiare și lista școlilor de vară sunt furnizate sub linkurile de mai jos pe pagina web a Agenției de Stat pentru Dezvoltarea Educației din Letonia (www.viaa.gov.lv) care administrează bursele.

Pentru orice întrebări suplimentare, vă rugăm să accesați acest link.

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md! 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Săptămâna Internațională de Educație Financiară: BNM lansează mai multe activități pentru tineri
Next 15 lecții de viață preluate din „Era COVID”
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven + 4 =