4 personal finance mistakes!


Fiecare dintre noi face o mulțime de greșeli când vine vorba de gestionarea corecta a banilor! Împrumutăm bani pentru taxe, impozite, cheltuieli și pierdem bani încercând să impresionam  oameni care nici măcar nu ne sunt prieteni. Cumpărăm o grămadă de lucruri de care nu avem nevoie, unele mult prea scumpe altele nefolositoare, iar când e vorba de bani nu contează cât de mult câștigi contează modul în care știi sa faci economii și obține libertate financiară.

Oamenii evita adevărul despre bugetele lor!

Atunci când avem plăți de efectuat într-un anumită perioada de timp sau mai bine zis un termen oarecare de achitare, este mult mai ușor sau mai puțin dureros sa închidem pur și simplu ochii asupra situației noastre financiară.  Motivul fiind că avem multe plăți de făcut si achitat o mulțime de taxe sau trăim de la o plata la alta. Problema în sine este foarte mare, înfricoșătoare chiar ceea ce ne face să devenim mult mai ignoranți.

  • Râdem de problemele noastre financiare cu prietenii dar in adâncul sufletului știm cât de groaznici este datorită unor decizii rele pe care le-am făcut în trecut.
  • Este mult mai ușor să ignorăm probleme din prezent dar ele vor deveni mult mai complicate dacă nu îți construiești un plan de viitor.

Deci dacă vrei să devii mult mai organizat începe cu organizarea tuturor conturilor și plăților pe care trebuie sa le faci, pentru a fi mai ușor de monitorizat. Puneți niște scopuri importante pentru tine. Oprește-te din a evita adevărul și creează un plan pentru ați întoarce banii. 

Yoair Blog - Publicația de blog de antropologie din lume.

Oamenii închiriază o viață de lux.

Cea mai mare minciună pe care o auzim mereu este că a comanda o mașină ori orice altceva scump ceea ce de fapt nu putem permite și în rezultat trebuie să o luăm cu împrumut. Însă-și pentru asta dintr-un job pe care îl avem din punctul a trebuie să ajungem în punctul B. Noi vedem toate acestea la prietenii noștri care și-au cumpărat cea mai nouă mașină de brand, iar imediat în capul nostru apare ideea de cum ar fi dacă-am conduce și noi o astfel de mașină. Realizarând mult mai târziu după ce ai cumpărat-o ca luxul nu îți va garanta  niciodată o fericire de lungă durată.

Întrebăte de fiecare dată înainte de orice achiziție pe care o faci „ Chiar îmi permit o astfel de achiziție? Fac acest lucru pentru mine sau doar ca sa impresionez pe cineva? Pot sa trăiesc fără asta încă un an? Chiar am nevoie de cel mai nou model?” oamenii de obicei pierd bani pe care nu-i au doar ca să arăte lumii că au succes când de fapt este exact contrariul.

Iuliana Luciu, viata de lux in America. Uite in ce hotel de 5 stele sta! -  Ele.ro

Oamenii niciodată nu plănuiesc de dinainte!

Sunt multe lucruri care ne arată viitorul dar pe care le ignorăm pentru ca suntem mult prea ocupați ca sa observam asta. Nu anticipăm semnele de dinainte sa apară exact acele lucruri neașteptate.

De aceea fiecare expert te încurajează să îți construiești o bază de urgență care poate începe cu 100 lei sau mai puțin/mult pentru  planuri și lucruri neașteptate. Eventual este mult mai inteligent să îți construiești o bază timp de 6 luni sau mai mult.

Modele planuri | PlanDeAfacere.ro

Oamenii cred ca a economisi bani este doar despre cifre.

Mulți dintre noi aleargă și fac după cum spun alții, luăm sfaturi de la părinții noștrii care nu cunosc despre gestionarea corecta a banilor. Privim după prietenii noștrii care la fel nu au cele mai bune strategii de gestionare și astfel ajungem să fim păcăliți de oameni care au o strategie bine pusă la punct.

O relatie rea cu banii poate afecta modul în care îi cheltuim și salvăm. Nu trebuie să fii deștept pentru a fi bun cu banii tot ceea de ce ai nevoie este sa știi cum să-ți manage your money și să-ți vindece relația ta cu banii.

Economisire-creditare - Educație Financiară

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Andriana Rusu

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Mini-cursuri online pentru tineri conștienți: Consum Critic, Mobilitate alternativă și Administrarea deșeurilor
Next Un nou atelier de lectură la „Junimea XXI” cu Constantin Buduleci
Erica Protap
About the author

Erica Protap

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − thirteen =