Într-o societate în care stresul a devenit parte din viața noastră, este important să găsim modalități cât mai constructive de a ne dezvolta. Un studiu social efectuat în anul 2005, a arătat că pictura are într-adevăr puterea de a trata niveluri înalte de stres. Iată câteva beneficii ale picturii, care ne pot îmbunătăți calitatea vieții.
Comunicarea
Arta ne face mai umani, ne ajută să comunicăm folosind un limbaj diferit și personal. Acesta este un lucru minunat pentru toți oamenii și în special pentru cei care au probleme în a se exprima.
Terapie
Picura este o activitate individuală fie ca are loc la un curs sau un atelier; cursantul pătrunde în propria sa lume, o lume plină de posibilități. Stimulii creativi îl ajută pe cel ce pictează să se detașeze de realitate, ceea ce duce la o odihnă mintală de la stresul cotidian, de unde rezultă relaxare și stare de bine.
Stima de sine
Lucrând într-un mediu necompetitiv, relaxant va ajuta cursantul să ajungă la realizări personale mai bune, îi va îmbunătăți individualitatea și stima de sine.
Mobilitatea
Învățând să ții și să folosești o pensulă sau un creion te ajută la dezvoltarea mobilității mâinii și stimulează conexiunile cerebrale în același timp în care îndemânarea este dezvoltată.
Concentrarea și vindecarea
Persoanele ce dedică timp de cateva ore picturii intră în propria zonă, într-o puternică stare de concentrare, se detașează de mediul înconjurător și timpul trece fără să realizeze. Durerea psihică dispare, este ca și cum am pătrunde într-o alt[ dimensiune fără să-ți părăsești corpul.
Sănătate mintală
Pictura ne ajută să ne deconectăm de probleme, ne ajută să ieșim din angoasă și să o transformăm în ceva frumos. Acest lucru ne ajută să ne identificăm sentimentele și ne îmbunătățește capacitatea de exprimare.
Capacitatea cerebrală
Pictura și desenul stimulează atât emisfera stângă cât și emisfera dreaptă a creierului. Prima are legătură cu partea rațională, elemente logice și a doua maximizează creativitatea și emoțiile.
Inteligența emoțională
Emoțiile fac parte din lumea creativă pe care o avem în interiorul nostru. Lăsând emoțiile să iasă la suprafață prin intermediul picturii, se crează o armonie între minte și suflet, ceea ce ne ajută să simțim fericire, iubire, empatie și pace. Având în vedere lumea haotică în care trăim, relaxarea pe care o obținem prin pictură ne ajută pe termen lung din punct de vedere emoțional, organic, energetic și spiritual.
Aprecierea artei
Practicând și vorbind despre artă ne ajută să o înțelegem mai ușor. Cursanții sunt motivați de lucrările altora, se regăsesc în ele, lucru care, de asemenea, îi ajută să fie receptorii unui tip de comunicare.
Cultura
Cunoștințele pe care le acumulează o persoană învățând să picteze îl ajută să înțeleagă istoria omenirii prin artă.
Pablo Picasso-cea mai strălucită personalitate artistică a secolului al XX-lea
Unul dintre cei mai importanți artiști ai secolului XX, Pablo Picasso a fost subiectul a numeroase cărți și filme. Artistul și-a trăit viața din plin, rămânând activ și creativ până la moartea sa din 1973 la vârsta de 91 de ani. A fost un copil geniu care desena înainte să știe să vorbească, fiind un exemplu demn de urmat pentru copiii iubitori de artă
Sper că acest articol ți-a stârnit curiozitatea. Pentru mai multă informație poți vizita site-ul Youth.md. Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!
Reporter Youth.md: Sulima Daniela
No Comment