Youth.md îţi sugerează câteva piese pentru a alunga plictiseala carantinei


Dacă te plictisești în carantină, ascultă acest playlist creat de un reporter youth, și poate îți vei găsi o nouă trupă preferată sau îți vei extinde cunoștințele muzicale.

Led Zeppelin IV (1971)

Led Zeppelin este una dintre cele mai importante și influente trupe de rock, datorită sunetului lor inspirat din blues. Cel de-al patrulea album al trupei a fost cel mai iubit de fani și critici, majoritatea cântecelor fiind difuzate la posturile de radio cu specific de rock clasic.

Pe album nu există vreo denumire oficială a acestuia dar discul este numit, în general, Led Zeppelin IV la fel ca precedentele trei discuri. Albumul este mai ales cunoscut pentru piesa „Stairway to Heaven” fiind un hit global.

A Night at the Opera (1975)

Queen este altă trupă cu influență masivă asupra rockului, combinând în acest album elemente de operă, acapella, hard rock sau balade, în special în faimoasa piesă „Bohemian Rhapsody”. Există și un film de succes despre cei din Queen, având același titlu ca piesa menționată.

That’s Life (1966)

Frank Sinatra este unul dintre stâlpii muzicii retro, lansând 59 de albume de-a lungul carierei sale. Este cunoscut datorită vocii sale de neuitat, și nenumăratelor cântece de Crăciun compuse, ca „Let It Snow”. Piesa „That’s Life” a apărut în filmul de succes „Joker”.

Metallica (The Black Album) (1991)

Cel mai de succes album al trupei Metallica, albumul cu același titl deseori numit „The Black Album” de către fani, a concurat lumea cu piesele ușor de difuzat la radio, precum „Nothing Else Matters”. Piesele au un stil întunecat, dar mai lent decât albumele precedente.

Demon Days (2005)

Cel mai recent album din această listă, având un stil de rock alternativ, albumul a impresionat criticii cu diversitatea muzicală, și cu numărul mare de colaborări cu artiști din domeniile rap și pop.

Trupa fictivă „Gorillaz” consistă din Damon Albarn ce scrie piesele, și Jamie Hewlett ce se ocupă cu artele vizuale. Albumul a ajuns în topurile globale datorită piesei „Feel Good Inc.”, fiind difuzată la radio și în ziua de azi.

Dacă ai găsit ceva ce te-ar interesa, nu ezita să ieși din zona ta de confort și să asculți măcar una din piesele menționate în playlist, ai șansa să-ți descoperi gusturi noi și să-ți lărgești orizontul!

Reporter Youth.md: Ovidiu Lupan
Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Cireşul înflorit, arbore de valoare pentru japonezi!
Next Câștigă bursa Einstein pentru cercetare în valoare de 10.000 EUR
Mădălina Braghiş
About the author

Mădălina Braghiş

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two + twenty =