Concurs// Propune o soluție cum noile tehnologii ar putea rezolva o problemă din localitatea ta și câștigă un premiu generos

ziua mondială a standardizării, concurs, tehnologii, realitate virguală

Foto simbol: epmag.com

Propune o soluție cum cele mai noi tehnologii din lume pot soluționa azi o problemă din localitatea în care locuiești și ai șansa să obții unul dintre cele patru premii puse în joc de Organizația Internațională de Standardizare (ISO), Comisia Electrotehnică Internaţională (IEC) și Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor (ITU), în cadrul concursului anual dedicat Zilei Mondiale a Standardizării, marcată pe 14 octombrie.

Tematica concursului din acest an este: „Standardele internaționale și a patra revoluție industrială” și se referă la noile tehnologii care transformă societatea. Aceste tehnologii distrug limitele dintre lumea digitală și cea reală. Drept exemplu pot servi inteligența artificială, imprimarea 3D etc.

La concurs poate participa orice persoană din orice țară.

Condițiile participării?

Gândește-te la o problemă cu care te confrunți în orașul tău și pe care ai putea-o soluționa, dacă ai avea acces la cele mai noi tehnologii: inteligență artificială, imprimare 3D, realitate virtuală etc. Nu-ți fie frică să-ți imaginezi cum ar putea evolua această tehnologie în viitor!

Propune standarde internaționale (reale sau imaginabile) care ar putea contribui la soluționarea unora dintre aceste probleme (doar indică ce tip de standard ar fi, de exemplu, un standard de securitate a informațiilor și la ce contribuie, de exemplu, oferă îndrumări pentru criptarea informațiilor).

Desenează/animează  ideea ta conform modelului: problemă + soluție + cum ajută standardele internaționale. Orice, de la figuri, desene, la design redat digital sau chiar la o animație de 30 de secunde!

Încarcă-ți lucrarea (imagine/video) pe Facebook, Twitter, Instagram sau Youtube cu hashtag-ul #mycrazyidea!

Asigură-te că respecți toate regulile concursului.

Data limită de înregistrare a lucrărilor: 30 iulie 2018

Premiile puse în joc sunt:

Locul 1: 1500 de franci elvețieni;

Locurile 2, 3 și 4: 500 de franci elvețieni;

Iată câteva scenarii opționale care te pot ajuta:

Opțiunea 1: Inteligența artificială

Imaginează-ți că tehnologia robotică este foarte avansată. Cum ai putea folosi roboții, pentru a soluționa o problemă în comunitatea ta? Cum ar putea standardele internaționale să reducă numărul riscurilor asociate utilizării acestei tehnologii? Sau cum pot să o facă să funcționeze mai bine?

Opțiunea 2: Lumea conectată

Imaginează-ți că este posibil să conectezi aproape orice obiect la internet  (de exemplu, frigiderul tău îl poți conecta la televizor sau la telefonul tău smartphone, la mașina ta etc.). Cum poți folosi această tehnologie pentru binele comunității tale? Care sunt pericolele și cum pot ajuta standardele internaționale?

Opțiunea 3: Imprimare 3D

În viitor, s-ar putea să „imprimăm 3D” orice dorim, ușor și ieftin. Cum ar putea soluționa această opțiune problemele din comunitatea ta? Cum ar putea standardele internaționale să reducă numărul riscurilor și să faciliteze utilizarea acestei tehnologii?

Ori

Alege tehnologia preferată! Asigură-te că este ceva inovativ!

Drone, tehnologie de operare a minții, purtători de mașini, biotehnologie, telecomunicații, vehicule electrice etc.). Dar nu uita să ne spui cum standardele internaționale te pot ajuta să aplici cu succes ideile în practică!

Criteriile de selecție:

IEC, ISO și ITU vor evalua lucrările conform următoarelor criterii:

– Lucrarea oferă un exemplu clar despre modul în care o tehnologie avansată (robotica, inteligența artificială, vehiculele autonome, imprimarea 3D, nanotehnologia etc.) poate soluționa o problemă într-un  sat, oraș sau într-o țară ?

– Este indicat în mod clar numele orașului și/sau al țării?

– Lucrarea arată modul în care standardele internaționale soluționează o problemă și ajută tehnologiile să funcționeze fără probleme? (de exemplu, prin soluționarea problemelor de siguranță, a problemelor de conectivitate, a securității, a compatibilității etc.).

– Dacă lucrarea conține text, acesta trebuie să fie în limba engleză.

– Sunt respectate toate cerințele și regulile.

Se va aprecia imaginația, creativitatea și originalitatea, întrucât mizăm pe un concurs distractiv, nu un studiu științific!

Succes!

Previous ”Communication Accelerator Hub”, o serie de ateliere de comunicare pentru reprezentanții societății civile
Next Programul de granturi oferite de Spațiul Economic European în 2018! Domeniile-cheie pentru ofertele de proiecte
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *