Află de la Radu Mereniuc despre pregătirile pentru Festivalul Tineretului !


Data de 12 august, când se marchează Ziua Internațională a Tineretului, este sărbătoarea noastră. În capitală se vor desfășura diverse activități pentru tine și prietenii tăi, printre care și Festivalul Tineretului.

Fiind curioși, am decis să aflăm de la organizatori cum decurg pregătirile celui mai tare festival al verii. În acest an, persoana responsabilă de eveniment este Radu Mereniuc.

-Radu, cum a apărut ideea organizării acestui eveniment acum 2 ani?

Consiliul Național al Tineretului din Moldova, fiind promotor al drepturilor tinerilor și reprezentant al intereselor organizațiilor de tineret, a venit cu inițiativa de a organiza acest festival cu ocazia Zilei Internaționale a Tineretului, care a fost insituită de ONU în 1999, 12 august.

 

-Care este scopul urmărit și valorile promovate prin intermediul acestui eveniment?

-Festivalul Tineretului, creat de tineri pentru tineri, este un proiect social, care abordează în fiecare an o anumită temă. La cea de-a treia ediție tematica va fi ”Youth Building Peace”.

 

-Se știe că organizarea unui festival necesită mult timp și mulți oameni responsabili. Cât durează pregătirile și cine stă în spatele tuturor decorațiunilor?

-Ai dreptate, fiind un eveniment important pentru noi ca organizație, implicăm toate resursele și în decurs de câteva luni. Zilnic, umăr la umăr, lucrează voluntarii, membrii biroului de conducere și angajații CNTM. De asemenea, partenerii Rotaract Club, Ministerul Tineretului și Sportului, UNFPA ne ajută cu organizarea.

 

-Edițiile precedente au avut succes, ce feedback ați obținut din partea participanților și a vizitatorilor?

-În opinia mea, faptul că festivalul dat se organizează al treilea an la rând, nurmărul de organizații și agenți comerciali fiind în creștere precum și cel al vizitatorilor reprezintă cel mai frumos feedback pe care îl așteaptă organizatorii.

 

-În 2016, Festivalul Tineretului a evoluat în comparație cu ediția din 2015. Care sunt ideile inovatoare ce vor bucura tinerii în acest an?

-Am menționat anterior că atât numărul vizitatorilor, cât și cel al participanților crește, ceea ce ne motivează să facem evenimentul mai bun și mai interesant. Pe 12 august, vor fi mai mulți vizitatori din diferite regiuni ale țării. De asemenea, dorind să promovăm ideea Dialogului Intercultural, am invitat organizații internaționale și cele ce reprezintă diferite etnii din Republica Moldova.

 

-De ce tinerii trebuie să vină pe 12 august, pe strada Eugen Doga?

-Tinerii trebuie să vină la Festivalul Tineretului pentru că vor avea ocazia să își petreacă o zi de weekend de neuitat, alături de prieteni și de oamenii ce le vor deveni prieteni. Vor fi târguri, concursuri, workshop-uri și muzică de calitate, celelalte surprize le vor afla doar dacă vor veni.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Generator HUB propune micilor inovatori să participe la diverse activități interactive
Next Schimbul intercultural în Elveția revine! Vezi care sunt cerințele și înscrie-te acum
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve + seventeen =