Vino la spectacolul ”Mascarada” și descoperă societatea din Sankt Petersburgul de odinioară


mascaradă

Ce? Spectacolul “Mascarada”

Când?  23 noiembrie 2017, ora 18:00 

Unde?   Teatrul “Luceafarul”

Detalii:

Spectacolul “Mascarada”, de M. Lermontov a fost, pentru prima dată, montat în 1862, la Teatrul Mic din Moscova.

Spectacolul după piesa cu acelaşi nume, scrisă de Mihail Iurevici Lermontov, este despre dragoste şi credinţă, despre gelozie şi lipsă de încredere.

În „Mascarada”, Lermontov demască cu un curaj şi o asprime fără precedent aristocraţia – floarea Peterburgului – trişorii şi cei care îşi făureau renumele şi averea la masa de joc, aventurierii fără scrupule, carieriştii şi intriganţii plini de venin. Lermontov prezintă elita arogantă într-un tripou, la un bal mascat, apoi din nou la jocul de cărţi, unde cade spoiala convenţiilor mondene şi patimile cele mai josnice rămân fără mască.

Arbenin – eroul piesei – este legat de această lume prin naştere şi prin educaţia sa. Inteligent şi talentat, spirit neconformist, înzestrat cu o puternică voinţă, el năzuieşte să devină independent şi să-şi obţină libertatea.

La un moment dat, o cunoaște pe Nina, de care se îndrăgosteşte şi care este şansa lui de a-şi căpăta viaţa la care visează. Dar, fiind obişnuit cu o societate în care minciuna făcea regula, îndoindu-se de sine însuşi, el ajunge să se îndoiască de dragostea Ninei. Încercând să-şi apere onoarea în ochii unei societăţi pe care el însuşi o considera necinstită, Arbenin devine inevitabil un răufăcător şi un asasin. Trecând prin suferinţe groaznice, Arbenin îi face să sufere şi pe cei care îl înconjoară. Astfel, ca s-o pedepsească pe Nina, pe care o bănuia de infidelitate, Arbenin o otrăveşte. Când Nina este în agonia morţii, Arbenin află că s-a înşelat, dar n-o mai poate întoarce.

Informaţii la numerele de telefon (022)22-41-21; (022)22-65-20

Sursa: fest.md

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Ai parte de momente incendiare la cea de-a 10-a ediție a concertului ”Șlagărul anului”
Next Participă la cea de-a IV-a ediție a programului ”Burse pentru viitorul tău”
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *