Vino la CinePOLSKA și profită de ocazia de a viziona filme poloneze premiate la cele mai importante festivaluri din lume

cinepolska, festivalul de film polonez la chisinau, odeon, proiectii de film

Emoții mari, eroi memorabili și povești provocatoare îi așteaptă pe spectatorii festivalului de film polonez CinePOLSKA, care va avea loc în perioada 8-13 noiembrie 2018 la cinematograful Odeon din Chișinău. Intrarea va fi liberă.

Festivalul CinePOLSKA este o ocazie unică pentru a vedea cele mai recente filme poloneze premiate la cele mai importante festivaluri din lume. Filmele prezentate sunt adesea proiectate în avanpremieră în România, iar unele dintre ele pot fi văzute doar la acest festival. Programul din acest an include filme premiate la Cannes și Karlovy Vary.

CinePOLSKA începe joi, 8 noiembrie, cu filmul „Războiul rece” de Paweł Pawlikowski, premiat anul acesta la Cannes pentru cea mai bună regie, totodată candidatul polonez din acest an pentru premiile Oscar. În seara zilei de vineri, 9 noiembrie, spectatorii din București vor vedea curajoasa comedie „Atac de panică”, în care, datorită unor evenimente neobișnuite, viața de zi cu zi se transformă într-o mare nebunie.

De faptul că cinematograful poate fi o sursă de energie ne putem convinge sâmbătă, 10 noiembrie, în timpul proiecției filmului bazat pe fapte reale „Cel mai rapid, cel mai puternic”, regizat de Łukasz Palkowski. După ce a câștigat Grand Prix la Festivalul de Film Polonez din Gdynia, cel mai important festival din Polonia, filmul „O noapte liniștită”, care va fi prezentat duminică, 11 noiembrie, a fost considerat cel mai bun film polonez al anului 2017.

Luni, 12 noiembrie, spectatorii vor putea vedea producția americană „Grădina speranței”, realizată de regizoarea de origine neozeelandeză Niki Caro. CinePOLSKA 2018 se încheie marți, 13 noiembrie, cu proiecția filmului „Păsările cântă în Kigali” în regia Joannei Kos-Krauze și Krzysztof Krauze, care-i va conduce pe spectatori în colțuri complet diferite ale lumii.

Organizatorul festivalului este Institutul Polonez din București, în colaborare cu Ambasada Republicii Polone la Chișinău, Studioul Moldova Film și Centrul Cultural Odeon.

Filmele au subtitrare în limba română și încep la ora 19.00. Intrarea va fi liberă.

În program:

8.11.2018, ora 19.00 – Războiul rece / Zimna wojna (regia Paweł Pawlikowski)

9.11.2018, ora 19.00 – Atac de panică / Atak paniki (regia Paweł Maślona)

10.11.2018, ora 19.00 – Cel mai rapid, cel mai puternic / Najlepszy (regia Łukasz Palkowski)

11.11.2018, ora 19.00 – O noapte liniștită / Cicha noc (regia Piotr Domalewski)

12.11.2018, ora 19.00 – Grădina speranței / Azyl (regia Niki Caro)

13.11.2018, ora 19.00 – Păsările cântă în Kigali / Ptaki śpiewają w Kigali (regia Joanna Kos-Krauze, Krzysztof Krauze)

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Participă la o lecție publică și află despre cum poți să participi la combaterea corupției
Next Votează angajatorii cu cele mai bune practici în domeniul angajării persoanelor cu dizabilități
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine + 10 =