UTM este prezentă oficial pe portalul NASA cu TUMnanoSAT


The TUMnanoSAT satellite Image Credit: Technical University of Moldova

Site-ul oficial al NASA (National Aeronautics and Space Administration – Administrația Națională Aeronautică și Spațială) a publicat recent o prezentare a nanosatelitului TUMnanoSAT, elaborat la Universitatea Tehnică a Moldovei sub egida rectorului, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN.

Prezentarea include o descriere generală a nanosatelitului pe diverse compartimente specifice, iar faptul în sine al acestei publicații este o dovadă elocventă că nanosatelitul universitar va fi lansat în spațiu, iar elaborarea acestuia la Universitatea Tehnică a Moldovei, sub egida prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, rector UTM, va propulsa în premieră Republica Moldova în avangarda țărilor care dezvoltă tehnologii spațiale!

Anterior, după ce trecuse toate testele funcționale la Institutul de Științe Spațiale din România, TUMnanoSAT a fost expediat prin cargo către Agenția Spațială Japoneză JAXA, care și-a asumat transportarea nanosatelitului din Republica Moldova în SUA pentru a fi, ulterior, lansat în spațiu de către nava cosmică a companiei SpaceX.

Activitatea respectivă se desfășoară în cadrul programului internațional KiboCUBE, prin care UTM a fost selectată de JAXA și UNOOSA – Oficiul Națiunilor Unite pentru Spațiu în scopul lansării nanosatelitului TUMnanoSAT de pe Stația Spațială Internațională.

Articolul oficial poate fi accesat aici: https://www.nasa.gov/mission_pages/station/research/experiments/explorer/Investigation.html?#id=8827.

Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Articolul oficial poate fi accesat AICI.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job // EcoVisio este în căutare de coordonator(-oare) / asistent(-ă) de proiecte în domeniul Antreprenoriat Social
Next O nouă ediție a Global Big Day în Moldova
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + nineteen =