Un spațiu de socializare și comunicare își doresc tinerii din Căinari


Un grup de tineri din orașul Căinari, raionul Căușeni, au convenit cu autoritățile locale să-și conjuge eforturile în vederea amenajării unui teren drept spațiu pentru socializare și comunicare.

După ce au chestionat mai mulți tineri din localitate, a fost identificat cel mai potrivit loc pentru un viitor parc, care se află în centrul localității, iar acum este într-o stare deplorabilă, fiind un spațiu neîngrijit de mai multă vreme. Acesta poate deveni un loc potrivit pentru organizarea și desfășurarea diverselor acțiuni sociale, distractive și culturale.

Pentru realizarea proiectului, tinerii au înțeles că e necesar să implice mai mulți actori ai comunității, care și-ar putea aduce aportul la modernizarea acestui spațiu.

Ideea proiectului a fost prezentată administrației locale – primarului de Căinari, Maria Ghelan, și secretarei Consiliului orășenesc, Stela Burlacu.

Nouă nu ne rămâne decât să vă susținem și să vă ajutăm cu tot ce este posibil,

a spus primara Maria Ghelan.

O altă susținere a venit și de la Școala de Muzică din Căinari, amplasată în apropierea terenului cu pricina.

Ne vom implica cu siguranță și noi, vom insista să se implice atât copiii cât și părinții din localitate, dar și noi cei care activăm în școală nu vom fi indiferenți,

a spus directorul instituției, Dumitru Ceban.

Autorii ideii spun că pentru organizarea activităților din viitorul parc va trebui construită o scenă în aer liber, să fie instalate bănci și urne de gunoi.

Tinerii spun că viitorul parc poate deveni perla orașului. Aici vor putea fi organizate diverse activități, să fie promovate tinerele talente din localitate sau să fie organizate festivaluri locale sau raionale.

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de FacebookInstagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Sursă: Jurnalist.md

Autoare : Nicoleta Albot

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Centrul Comunitar 151 al inițiativei „Moldova pentru Pace” este în căutare de coordonator/oare a departamentului de Comunicare
Next Proiect implemetat de tineri cu succes într-un sat din raionul Rîșcani
Dumitrița Albu
About the author

Dumitrița Albu

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 − two =