Expoziție de artă contemporană „Dincolo de formă”


Muzeul Național de Artă al Moldovei vă invită la inaugurarea expoziției de artă contemporană „Dincolo de formă”. Evenimentul va avea loc pe 26 octombrie 2021, ora 16:00.

„Dincolo de formă” este o expoziție care pune în dialog itinerarii estetice a 5 artiști italieni, de renume internațional: Mimmo Rotella, Tano Festa, Pietro Finelli, Luca Coser, Paolo Manazza, după ‘un fir roșu’ capabil să lege poeticile lor printr-o matrice care de la începutul anilor 1900 până astăzi a conturat o figurație generată de o tensiune către abandonarea formei academice, a mimesis-ului, în favoarea unei ex-forme, o gramatică picturală epifanie de fluctuații interne, departe de clasicism și purtătoare cu adevarat de un substrat vizionar, limbic și enigmatic, liric diferit dar la fel de evocator.

Prin urmare, „Dincolo de formă” intenționează nu doar să compare cele 5 personalități, ci mai degrabă, printr-un dialog sincopat între operele fiecăruia, să inițieze un proces relațional, în care Arta se propune ca mediu relațional și ontologic, capabil să depășească limitele percepției, să treacă într-o altă dimensiune imaginară.

„Dincolo de formă” este o ciclică și corală întâlnire, o dezbatere ce s-a generat pe linia timpului, în Istoria Artelor, unde dinamica intrinsecă a creației artistice și a genius-ului pictural se dovedesc a fi emblema unei traduceri în realitate a unei idei, a unei intuiții altfel de nedescris.

Expoziția și protagoniștii săi, deschid o dezbatere dornică să țese istorii care nu sunt ușor de povestit, îndreptându-se spre o descompunere completă, o soluție de recunoaștere enigmatică.

Curatorul expoziției – Azzurra Immediato, istoric și critic de artă

Durata expoziției: 26 octombrie – 21 noiembrie 2021.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Stagiu plătit de practică la Asociația Jurnaliștilor de Mediu (ecopresa.md)
Next Vizitează Japonia în cadrul unui program de schimb pentru studenți „MIRAI”
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 3 =