Trei filme care îți vor atrage atenția la mediul înconjurător


filme despre mediul inconjurator

Dacă nu crezi în problemele din mediul înconjurător sau pur și simplu îți dorești să privești niște filme de calitate, Youth.md îți vine în ajutor! Îți prezentăm în continuare 3 filme care îți vor schimba părerea despre ecologie.

An Inconvenient Truth – 2006

An Inconvenient Truth Movie Poster (#1 of 2) - IMP Awards

Acest film-documentar îți prezintă adevărul despre încălzirea globală și care este viitorul Planetei noastre. A câștigat două premii Oscar, pentru ,,Cel mai bun film documentar” și ,,Cea mă bună melodie originală”. Într-un sondaj organizat în iulie 2007 de către Compania Nelsen și Universitatea  Oxford în 47 de țări, 66% din respondenți au declarat că filmul le-a schimbat percepția asupra încălzirii globale; iar în cadrul unui alt sondaj 74% și-au schimbat o parte din obiceiuri.

Erin Brockovich – 2000

Amazon.com: Erin Brockovich: Julia Roberts, Albert Finney, Aaron Eckhart,  Marg Helgenberger, Peter Coyote, Valente Rodriguez, Conchata Ferrell, Pat  Skipper, Jack Gill, Steven Soderbergh, Susannah Grant: Movies & TV

Erin Brockovich este un film bazat pe o poveste reală. Protagonista, Erin, se află în pragul disperării după un accident de mașină și un proces pierdut. Din acest motiv încearcă să-și folosească tot ce i-a mai rămas că să își găsească un job. Coincidență sau nu, ajunge să lucreze chiar pentru avocatul care i-a pierdut procesul. A început să se implice foarte tare chiar dacă nu avea studii în domeniu și ajunge să investigheze un caz suspect al unei companii de miliarde care contaminează de zeci de ani solul cu substanțe toxice. Află mai mult chiar privind filmul!

Unacceptable Levels – 2013

Unacceptable Levels (2013) - IMDb

Unacceptable Levels este un film-documntar despre răspândirea substanțelor chimice artificiale din mediul înconjurător și sănătății omului. Sunt peste 80.000 de substanțe chimice și unele trec chiar prin corpul nostru; cei mai afectați fiind chiar copiii. Filmul oferă o perspectivă asupra cauzei problemei și oferă soluții pentru această.

Cum ți s-au părut recomndările? Așteptăm răspunsul tău pe pagina noastră de Facebook și Instagram. Pentru a fi la curent cu toate oportunitățile ne poți urmări și pe Telegram!

Reporter Youth.md: Besedovschi Cătălina

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Program de instruire pentru jurnaliști începători cu posibilitatea de a câștiga un grant de 1 000 de euro
Next [Foto] Mierea şi albinele: află mai multe despre industria mierii în Republica Moldova
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − 7 =