Interviu // Descoperă activitatea de voluntar: Cristina Vașciuc, membră a echipei de reporteri


voluntari youth.md

Platforma Youth.md se bucură de voluntari cu adevărat valoroși. Cristina Vașciuc este unul dintre ei, fiind o membră activă a echipei de reporteri. Urmărește interviul de mai jos pentru a afla mai multe despre timpul petrecut în echipă a acesteia.

Cum ai aflat de Youth.md și de ce ai ales să te alături echipei?

Eram în căutare de o platformă locală care să-mi furnizeze informații și oportunități diverse și relevante pentru mine, fiindcă cele pe care le cunoșteam erau în mare parte în engleză și nu erau orientate către tinerii din Moldova. Peste un timp, am decis că vreau și eu să fac parte din echipă, fiindcă aveam idei și doream să-și găsească expresia practică în articole. Aspirația spre schimbare m-a făcut să mă implic și să contribui la dezvoltarea tinerilor ca mine prin oferirea de posibilități zilnice de informare și manifestare în variate domenii. Astfel, la acel moment Youth a devenit vectorul care mi-a arătat această cale.

Ce lucruri valoroase ai învățat din experiența de voluntar la Youth?

Într-o echipă unde diversitatea ideilor e la ea acasă,  trebuie să înveți să-ți asculți și susții colegul/colega. E un lucru încântător pe care l-am deprins și consider că solidaritatea e un lucru pe care fiecare voluntar din Youth îl deține. Apropo, aici nu uităm nici de zilele de naștere ale fiecăruia.

Care sunt cuvintele prin care ai putea descrie colectivul?

Îmbrățișare, raze de soare, prietenie, colaborare, efort, scopuri și realizări.

Ce amintiri și momente de neuitat ai reușit să creezi?

Sunt ședințele noastre, atât online, cât și offline, cu momente calde , pe alocuri cu provocări, dar mereu interesante, pline de viață și prietenii noi. Aceste clipe rememorate în timp, au devenit genul de amintiri care îți procură zâmbetul.

Ce sfat ai oferi celor care doresc să devină voluntari?

Just do it! Prinde șansa și aplică, dar nu uita să  utilizezi și regulă celor trei “R” – responsabilitate, respect și receptivitate. Cred că unui voluntar în devenire, prin dedicație și curaj, i se vor deschide toate ușile, iar perseverența îi va transforma realizările în adevărate trofee.

Felicitări Cristinei pentru efortul și muncă depusă în rolul de voluntar. Nu ezita să îi urmezi exemplul și să devii cel care să aducă o schimbare în societatea de azi.

Pentru mai multe articole și oportunități, urmărește paginile de Facebook și Instagram Youth.md.

Reporter Youth.md: Geru Nicoleta

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job part-time // Asociația Amici dei Bambini Moldova angajează animator
Next Patru platforme utile ce te vor ajuta în crearea propriei afaceri
Nicoleta Geru
About the author

Nicoleta Geru

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen − two =