5 lucruri de știut înainte să pleci într-o călătorie


O călătorie plăcută și memorabilă mereu va fi una bine planificată și efectuată în siguranță. De aceea, ar fi bine să fii cât informat/ă dacă îți dorești să te bucuri de vizita ta, oriunde ar fi ea!

Folosește-te de toate resursele posibile

Internetul îți oferă o gamă largă de articole, videoclipuri, bloguri, ghiduri, și recenzii din care poți să înveți extrem de multe despre locul pe care vrei să-l vizitezi. O idee bună ar fi să privești câteva vloguri pe Youtube pentru a învăța din experiențele altora (mai ales dacă pleci într-o țară mai periculoasă pentru turiști). 

Regula de aur S.T.O.P

Un acronim în limba engleză care te va ajuta să îți păstrezi calmul și să acționezi rațional atunci când te pierzi în împrejurimi necunoscute: S – Stop (oprește-te), T – Think (gândește-te), O – Observe (observă), P – Plan (planifică). 

Alege încălțăminte confortabilă

Este un sfat destul de bizar dar care ți-ar putea modela întreaga călătorie. Verificând prognoza meteo din locurile pe care vrei să le vizitezi, pregătește-ți cel puțin 2 perechi de încălțăminte în care să te simți bine (în acest caz, chiar nu mai contează cum arată din punct de vedere al aspectului). 

Fii pregătit!

Scanează și printează copii ale documentelor tale cu care călătorești, fă-le câte o poză, sau trimite-le pe email-ul tău. Cred că acest sfat se subînțelege de la sine. 😉

Nu lua cu tine obiecte cu valoare emoțională sau financiară

Chiar și dacă e un ceas mai prețios pe care îl porți mereu, un breloc pentru chei mai vechi, sau o haină la care ții – lasă-le acasă. Ar fi mai bine să te întorci la ele după o călătorie decât să le pierzi pe parcursul acesteia. 

Alte mici sfaturi care ar putea să-ți fie de folos:

  • Descarcă hărțile orașelor offline;
  • Pregătește cash în bancnote potrivite;
  • Verifică-ți camera de hotel, mai ales dacă călătorești singur/ă. 

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporteră Youth.md: Jaclin Duja

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Curs educațional pentru dezvoltarea competențelor lucrătorilor de tineret
Next Concursul municipal „Pedagogul Anului – 2022”, ediția XVIII-a
Valeria Berestean
About the author

Valeria Berestean

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 2 =