Top 7 alimente sănătoase care nu trebuie să lipsească din meniul tău


Desigur, toate alimentele naturale sunt într-o anumită măsură sănătoase, unele dintre ele însă au proprietăți excepționale și nu trebuie să lipsească din meniul tău. Din acest motiv te invităm să descoperi câteva din beneficiile unor superalimente și cum trebuie să le consumăm pentru a profita la maximum de acestea.

Nucile

Miezul de nucă are cei mai mulți antioxidanți dintre toate tipurile de fructe oleaginoase, este bogat în vitamina E, acizi grași Omega 3 și grăsimi sănătoase.

  • Cum le consumăm?

Sunt ideale de consumat pe post de gustare rapidă, între mese.

Sfecla roşie

Are proprietatea de a regla tensiunea arterială, este benefică pentru creier și o sursă importantă de acid folic, magneziu și vitamina C.

Ce beneficii are sfecla roşie pentru organism
  • Cum o consumăm?

Sfecla roșie este delicioasă (fiarta sau coapta) în diverse salate.

Avocado

Un fruct de avocado pe săptămână va asigura beneficii incredibile pentru sanatate: grăsimi nesaturate, vitamina B6 și mult acid folic.

How to Ripen an Avocado Quickly - Ripe Avocados
  • Cum îl consumăm?

În moduri cât mai simple: pe o felie de pâine prăjită, cu sare și piper sau pe o felie de brânză, dacă sunteți adepții acestei combinații de gusturi.

Lactate

Nu este nevoie de prea multe – trebuie să încercăm să diminuăm consumul de lactate și să trecem la brânzeturi slabe și puțin fermentate: brânza de capră

Produsele Lactate - Fidesco

Peste

Un aliment foarte protector – mănâncă pește cel puțin de 2 ori pe săptămână și fii riguroasă în ceea ce privește prospețimea lor. În funcție de modul de pregătire, un peşte are un conținut variabil în grăsimi. Pentru a beneficia la maximum de acizii săi grași esențiali, nimic nu este mai bun decât un peste pregatit in folie.

Atenţie la ce peşte cumpăraţi! | Digi24

Ciocolata neagră

Nenumărate studii au demonstrat calitățile consumului de ciocolată neagră (sortimentele care au cel puțin 70% cacao). Ciocolata neagră este o bună sursă de calciu, fosfor, potasiu, are proprietăți afrodiziace, este un bun antidepresiv alimentar și este benefică pentru prevenirea afecțiunilor cardiovasculare.

  • Cum o consumăm?

Cu moderatie: 1-2 patratele pe zi sunt suficiente pentru a ne ajuta să ne bucurăm de calitățile sale.

Conopida

Conopida conține o substanţă chimică naturală numită sulforafan, care  luptă împotriva cancerului, de aceea este foarte bine să o consumi. De asemenea, conopida conține vitamina C  şi fibre.

Conopida roz murata cu sfecla rosie la borcan | Savori Urbane

„Finanțarea pentru proiectul Identifying Positive Health Actions a fost posibilă printr-o subvenție caritabilă oferită de Programul AstraZeneca Young Health prin intermediul Programul de Granturi Globale – Step Up! . ”

Parteneri implementare: Platfroma Youth.md , Farmacia Familiei, Agenția Națională de Asistență Socială, Centrul Național de Resurse NEOVITA

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Sulima Daniela

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Club de carte la America House Chișinău
Next Descoperă 5 modalități interesante de a economise finanțele personale
Erica Protap
About the author

Erica Protap

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × four =