Top 5 cele mai scumpe ceaiuri din lume


Glass cup of brewed black turkish tea pouring from teapot, traditional hot drink concept

Bun venit tuturor pasionaților de ceaiuri. Dacă tot vine vara și perioada în care consumăm doar cafea pentru a face față unor nopți nedrmite ori zile infernale, vă sfătuiesc să încercați următoarele ceaiuri – cele mai scumpe (probabil și cele mai bune), măcar în vis.

5. Ceai verde Gyokuro– $32,5 pentru 50g

Gyokuro Green Tea - Fava Tea

Ceaiul este cultivat în sudul Japoniei, mai ales în prefectura Fukuoka. Are o culoare verde-deschis, gingașă denumită și „Jadul de rouă”. Prima recoltare începe în luna aprilie, când apar bobocii verzi.

4. Ceai negru Tieguanyin– $150 pentru 50 g

Tie Guan Yin Fresh&Fragrant Taste the Most Famous Oolong Tea

Acest tip de ceai face parte din clasa oolong-urilor. În China este clasificat ca un ceai turcoaz, iar în Rusia se numește ceai roșu, aparent din cauza nuanței roșii a băuturii finite. Tieguanyin este cultivat în sudul faimoasei provincii chineze Fujin.

3. Ceai verde Yellow Gold Tea Buds– $480 pentru 50g

panda dung tea | foodpanda India Blog

În prezent, acest ceai poate fi achiziționat numai în Singapore. Contrabanda acestuia este pedepsită sever de către articolele criminale din Singapore. Colectarea se face doar o zi pe an cu ajutorul unor foarfece din aur speciale.

2. Ceai negru Da Hong Pao– $2 160 pentru 50g

Da Hong Pao (Big Red Robe) 2021 Rock Wulong - Seven Cups


Ceai oolong semi-fermentat din nord-vestul provinciei Fujian, în Munții Wuyi, de culoare roșie sau neagră. Cu fiecare preparare ulterioară, culoarea și aroma băuturii finite se schimbă. Primele băuturi se caracterizează printr-un gust bogat, dulce și culoare închisă aurie. Ulterior – un gust mai rece de fructe și o gamă bogată de culori chihlimbarii.

1.Panda Dung Tea-$3500 pentru 50g

Panda Dung Tea | Glamour Nepal

Ceai cultivat pe plantațiile din provincia Sichuan din China, unde tufișurile sunt bogat tratate cu bălegar de panda. Astfel, din aprilie 2012, se produce cel mai scump ceai din lume, o ceașcă din care vă va costa aproximativ 200 de dolari.

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de FacebookInstagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporteră Youth.md: Prodaniuc Crina

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Află mai multe despre beneficiile neștiute ale travelling-ului
Next Schimb de tineri: „Animalele din jurul nostru”, 1-12 iulie 2022, Târgu-Mureş, România
Nicoleta Geru
About the author

Nicoleta Geru

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 − 2 =