Top 10 cele mai frumoase locuri din lume


Începând cu apariția civilizației umane și pe tot parcursul evoluției sale, omul a continuat să se dezvolte și eventual să devină cea mai inteligentă ființă vie. Totuși, acest fapt a însemnat și constituirea unei societăți industriale și în prezent, o civilizație ce avansează spre robotizare. În acest context apare dorința arzătoare de a ne petrece timpul în sânul naturii. Astfel, în articolul dat veți găsi o listă a top 10 locuri care vă lasă cu gura apă, datorită frumuseții naturale.

Papua Noua Guinee

Așa cum Papua Guinee este una dintre țările care nu sunt expuse turismului intens, nu este de mirare ca anume ea se află în topul acestei liste. Aici a reușit să se dezvolte un minuant teritoriu exotic. Iubitorii de păsări, pot identifica în această zonă, nenumărate specii colorate de locatari ai cerului. Fauna și flora, datorită amplasării așezărilor umane în anumite sectoare de tip rural, au reușit să evolueze și să creeze un colțișor de rai pe Terra.

Delta  Olavango,  Bostwana

Delta Olavanga face parte din Deșertul Kalahari care se întinde pe o suprafață de 930.000 km2, însă delta propriu-zisă e o cu totul altă experiență. Pentru cea mai minunată priveliște posibilă a acestei zone, se merită să vizitați Delta Olavango în timpul lunilor sale de revărsare,  și anume iulie și august. În aceste luni, puteți asista la migrarea anuală a elefanților, leilor, bivolilor, girafelor și a altor animale care își croiesc drum prin deșert spre sursa de apă – delta. 

Canadian Rockies, Canada

Giganții Rocky își întind poalele din Canada tocmai spre granița dintre SUA și Mexic. În această regiune se află 4 parcuri naționale, care sunt protejate de UNESCO: Yoho, Banff, Jasper și Kootenay. Această frumusețe este și mai unică datorită speciilor pe cae de dispariție și a habitatelor rare ce se află acolo. Vedeta Giganților Rocky este desigur ursul grizzly. Și cel mai uimitor este că turiștii pot să facă cunoștință cu el, desigur pentru propria siguranță ar fi totuși de dorit să nu îi întâlniți. 

Peninsula Yukatan, Mexic

Printre reginele frumuseții modiale, își croiește loc și Peninsula Yukatan cu plajele sale ce îți taie răsuflarea și mai minunate fiind cenotele ce și-au croit loc sub scoarța terestră.  Aceste ponoare s-au format în urma prăbușirii unor roci de calcar, datorită cărora, în prezent lumea se bucură de unele dintre cele mai grozave piscine naturale ale Terrei.  Acestea sunt locul perfect pentru scufundări și scuba diving.

Pădure Biatoweza, Polonia

Pe locul 5 în top se află o variantă perfectă pentru cei ce nu vor să plece prea departe pentru a savura o gură de aer curat. Și da este vorba de pădurea poloneză Biatoweiza. Cu un picior în Polonia și cu celălalt în Belarus, aceasta e una din puținele reminiscențe de pădure tropicală rămase încă pe planetă, ce nu putea scăpa de ochiul protector al UNESCO. Întregește 3.086 kilometri pătrați și adăpostește în jur de 800 de bizoni europeni.

Marele Canion, Arizona, SUA

Cu siguranță ați auzit deja de această structură de relief ce își taie respirația. Însă dacă vrei să te diferențiezi de restul turiștilor, atunci când ajungi la canion trebuie neapărat să ajungi la marginea nordică a acestuia. Această zonă e vizitată doar de 10% din toți vizitatorii acestei minunății. Acolo poți petrece o noapte de neuitat în adăpostul bazinului și trebuie să știi că acest lucru o fac doar 1 % din  turiști. De asemenea poți închiria o bărcuță și să pornești lăsat de curenți pe apele Marelui Canion

Reciful de Corali, Indonezia

În Insulele Raja Ampat se estimează că există cel mai ridicat nivel de diversitate al vieții marine de pe întreaga planetă. Și cine suntem noi să contrazicem asta când știm că găsim aici 600 de specii de coral și 1200 de varietăți de pești?! Izolat și aproape neatins de mâna omului, Raja Ampat este, fără exagerări gratuite, un paradis pentru cei ce iubesc scufundările.

Madagascar

Madagascar este a patra cea mai întinsă insulă și, datorită faptului că este relativ izolată de restul lumii, lumea vie a acesteia este de o varietate imensă și umitoare. De asemenea, plajele superbe, parcurile naționale, baobabii în forme ciudate și multă, multă junglă. desprind fără efort maxilarele făcându-l pe cel inferior să alunece ușor în jos de surprindere. Și dacă cel mai popular locuitor al giganților Rocky este ursul grizzley, atunci Madagascarul, fără doar și poate e orbit de caracterul surprinzător al lemurilor. Poate că insula nu este tocmai locul în care poți ajunge cu ochii închiși, dar sigur merită toate eforturile.

Insulele Galapagos

Chiar dacă pentru mulți Insulele Galapagos sunt doar insule vulcanice, atunci trebuie să știm că pentru știință acestea sunt la fel de importante precum este Ierusalim pentru creștinism. Aceste insule reprezintă sursa principală a teoriei evoluționismului lui Darwin, dar și o sursă nemaipomenită de diferite specii, care apropo sunt foarte prietenoase, din cauza lipsei prădătorilor naturali. Aceste insule reprezintă un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, lucru desigur cauzat de prezența cintezelor, a șopârlelor, a focilor, a țestoaselor de Galapagos și desigur, a iguanei marine.

Antarctida

Propun să încheiem această listă cu o regiune a globului, ce e mult mai complicată de vizitat și anume, Antarctida. În pofida faptului că țara înghețului veșnic rămâne pentru mulți un mister, există turiști care nu se sperie de frig și cu inima neînfricată pășesc în această aventură. Totuși, ceea ce e captivant în contextul acestei excursii sunt întâlnirile neașteptate cu populația locală, de exemplu balenele sau pinguinii sau identificarea unor locuri împodobite cu gheață care reprezintă o frumusețe aparte. În faptă, Antarctida e un „must” pentru toți naturaliștii pasionați.

     Așadar, dacă consideri că e timpul să devii una cu natura, măcar pentru o săptămână, atunci nu ezita și aventurează-te pe unul dintre aceste tărâmuri dirijate de natură.

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Adelina Corolenco

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Iodul și beneficiile pentru sănătate
Next Importanța leadership-ului pentru un business de succes
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply